Több mint két ,,makónyival” lettünk kevesebben 1 év alatt

Friss népmozgalmi adatokat tett közzé péntek délelőtt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A gyorstájékoztató szerint 2022 márciusában a 2021. márciusihoz képest 11 százalékkal kevesebb, 9670 gyermek született.

A halálozások száma 11 746, ami a tavaly márciusi értéknél 35 százalékkal kevesebb, de – teszik hozzá – a csökkenés a Covid harmadik hullámának magas bázisértékén alapul. A járvány előtti, 2019. márciusi adatokhoz képest viszont a halálozások száma 1,7 százalékkal magasabb. Így a 2022. március havi természetes fogyás 4776 fő.

Egy év alatt (2021. április és 2022. március között) 90 371 gyermek született, ami 2,2 százalékkal kevesebb, mint az azt megelőző 12 hónapban. Ezzel párhuzamosan a termékenységi arányszám 1,57-ről 1,55-re csökkent.

Tizenkét hónap alatt 148 574-en hunytak el, ez 0,9 százalékkal kevesebb, mint az azt megelőző egy évben.

Így a természetes fogyás egy év alatt 58 203 fő lett, ami 1,1 százalékkal nőtt az azt megelőző 12 hónaphoz képest.

A születések száma csak a fővárosban emelkedett (1,1 százalékkal), a többi régióban csökkent. Ezzel párhuzamosan ugyancsak Budapesten csökkent legnagyobbat a halálozások száma is, 2021. április és 2022 március között 8 százalékkal kevesebben hunytak el, mint az előző 12 hónapban.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

102 éve született Jancsó Miklós kétszeres Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes és kiváló művész.

Tovább »

Letették a kínai csomagolóüzem alapkövét Makón

Csomagolóanyag-gyárat épít a hongkongi hátterű Benepack Hungary Kft. Makón az ipari parkban, a 65 millió eurós (25,3 milliárd forintos) beruházás alapkövét kedden tették le. A következő 12 hónapban elkészül az üzemet kiszolgáló infrastruktúra, a gyár pedig 2024 szeptemberében működésbe állhat.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A Jobbik továbbra is határőrt követel a kerítés mellé

A Jobbik már évekkel ezelőtt felhívta a figyelmet arra, hogy a migrációs helyzet hosszú távon komoly kihívások elé fogja állítani hazánkat, ezért hosszú távú megoldásra van szükség. A kormány azonban erről nem gondoskodott, sőt átverte a magyar embereket – írja közleményében az ellenzéki párt.

Tovább olvasom »