📷 Több százan a Continental makói gyárának nyílt napján

500 és ezer fő közötti az a létszám, akik szombaton ellátogattak a Continental ContiTech makói üzemébe. A nyílt napon megpróbálták végigvinni a vendégeket a teljes gyártási folyamaton, így belekukkanthattak a szerszámgyártásba, az extrudálási és szerelési tevékenységekbe, a vulkanizálásba, az ellenőrzésbe és bélyegzésbe, valamint megnézhették a raktárakat és a robotokat.

A cégnek az ország több pontján van telephelye: Mosonmagyaróváron, Budapesten, Budaörsön, Vácon, Nyíregyházán, Debrecenben, Veszprémben, Szegeden és Makón. Városunkban készülnek a személyautókhoz a hűtő és fűtő csőszerelvények, gumiból, fémből és műanyagból. A nap minden másodpercében két készterméket állítanak elő. Nagy Mihály ügyvezető igazgató a sajtónak elmondta: a vállalat Németországból magas hozzáadott értékű funkciókat telepített át, jelesül kereskedelmi csoportot, termék,- folyamat,- és technológiafejlesztést, minőségirányítást, előkalkulációt, gazdasági központot és logisztikai területet.

Az ügyvezető igazgató közép- és hosszútávon az elektromos és a hibrid autók térnyerésére számít, ezeknek jóval komplexebb a hűtőrendszere például. Ezáltal hosszabb és komplexebb a hűtőkör is, amit gyártanak, így növekedésre számítanak a piacon.

Három olyan bővítés volt Makón, amire állami támogatást kaptak az elmúlt években. Nagy Mihály elárulta, a létszámbővítés ezekhez kapcsolódóan már megvalósult, tudják is tartani. Ugyanakkor az új autók számában csökkenés várható, ezáltal idén nem számolnak létszámnövekedésre, illetve az automatizálás egyre jobban megjelenik. Jelenleg több mint 2.500-an dolgoznak a makói telephelyen.

A vállalat 24 éve van jelen Makón és szinte minden évben megrendezték a nyílt napot. Kezdetben csak a munkavállalók családjait hívták meg, hiszen sokan vannak, akik 10-20 éve itt dolgoznak, így büszkén mutathatták meg, hogy mit állítanak elő. Harmadik éve külsős érdeklődőket is beengednek, így ha bárkinek is tévképzete van, hogy mit jelent itt dolgozni, azokat megpróbálják eloszlatni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,Sok ország ment már csődbe, amelyik a hadászatra erején felül költött, de még egy sem, amelyik az oktatásra.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink