Toronytúrát tartottak az újvárosi református templomban Makón

Az 1882-ben elkészült épületben vasárnap toronytúrát tartottak, ahol a felújított óraszerkezetet is meg lehetett nézni.

A templomot 1871-ben Besenbach Aladár, tatai építész tervezte. 1876-ban rakták le az alapkövet, majd 1882-ben adták át. A torony 42 méter magas. Az ott található óra 1927. óta nem járt, tönkrementek az alkatrészek és a számlapok is. Három helyi lakos (Orkonyi Károly, Szigeti Péter, Szakács László) önkéntes munkában megjavította az óraszerkezetet. A számlapok is elkészültek, ezeket alpinisták tették a helyükre. A következő hetek a beállítással telnek majd.

Az óraszerkezet beállítása és a számlapok beillesztése előtt rendbe tették a torony sisakja alatti részt és 20 köbméter galambürüléket távolítottak el.

A toronytúráról Zeiter Ádám önkormányzati képviselő is beszámolt oldalán:

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Változik a forgalmi rend a szegedi klinikáknál

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Északi-Klinikaparkjának területén, az épületek körül úttestfelújítás zajlik. A munka zavartalanságának biztosítása érdekében változik a forgalmi rend is – olvasható az egyetem oldalán.

Tovább »

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább olvasom »

Makón is gyűjt szeretetcsomagokat az Alföldvíz

Az Alföldvíz az idei évben több olyan jótékonysági kezdeményezéshez csatlakozott, melyek szerény körülmények között élő Békés és Csongrád-Csanád megyei családoknak gyűjtenek adományokat. A beérkezett felajánlásokat továbbítjuk azoknak a szervezeteknek, akik megajándékozzák a rászoruló családokat – olvasható a szolgáltató honlapján.

Tovább olvasom »