Történelmi választás lehet idén, ha győz az ellenzék

,,Ugyan minden választás nagyon jelentős, de az idei választás valóban kiemelkedő lehet” – mondta el az ATV megkeresésére Horn Gábor elemző. Hozzáfűzte: ,,Megunta-e a magyar társadalom kicsi többsége, kicsivel többsége Orbán világát vagy nem. Tehát szerintem ebben az értelemben egy izgalmas kihívás lesz a 2022-es választás”.

Horn Gábor szerint a nemzetközi politika változásai is kihatással lehetnek a Fidesz hatalmára, ideértve a nemrég befejeződött, új kormánykoalíciót eredményező német választást, illetve a francia választást, amelynek ,,nagyon jelentős kimenetele lehet”.

A politikai elemző úgy látja, csak akkor lesz történelmi az év, ha az ellenzék sikerét hozza a választás. Azonban szerinte kormányváltás esetén nem biztos a békés hatalomátadás.

Arra is emlékeztetett, hogy ha ezúttal is Orbán Viktor győz, akkor Tisza Kálmánt megelőzve a Fidesz első embere lenne Magyarország történelmének leghosszabb ideig folyamatosan hivatalban lévő kormányfője.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink