Nem nyomoznak a tízszeresen túlárazott védettségi igazolványok ügyében

A rendőrség megtagadta a nyomozást a majdnem tízszeresen túlárazott védettségi igazolványok ügyében – írta vasárnapi Facebook-posztjában Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Az ellenzéki politikus bejegyzésében emlékeztetett: a védettségi igazolvány elkészítési díja nettó 100–150 forint közé tehető, holott a kormány 976 forintért vett meg egy ilyen plasztikkártyát, plusz áfa.

Érvelése szerint a jelentős, ötmilliós darabszám esetében a legkedvezőbb vállalási díjjal állítják ki a védettségi igazolványt.

A hatóságok szerint nem ellopták a különbözetet, hanem azért kerül ilyen sokba, mert borítékba kellett tenni, megcímezni és elvinni a postára, plusz QR-kódot nyomtattak rá, és van egy nyilvántartó program is, ami 0–24 órában üzemel.

Hadházy úgy látja, hogy az a rendőr rendőr alezredes, 

,,aki egy ilyet fecnit aláír, vagy totál idióta, vagy mélyen korrupt, vagy csak egyszerűen egy gyáva alak, aki a miniszter utasítására csinál bűnözőt magából. Nyilvánvalóan hivatali visszaélés gyanúja merül fel annál, aki egy tízszeres túlárazás eshetőségének kivizsgálását ennyivel elhessegeti anélkül, hogy legalább egy igazságügyi szakértőt megkérdezne”

– szögezte le véleményét a képviselő, aki bejegyzését azzal zárta:

,,a dolog nem maradhat következmények nélkül, mert a buliban a magyar adófizetőket minimum 5 milliárdos kár érte”.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

13 milliós Audi Nagylakon

Egy, az osztrák hatóságok által körözött luxusautót foglaltak le a Nagylak Közúti Határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink