Tovább keményít a kormány: aki kinyit elsején, azt 1 évre is bezárhatják

Közel kétszáz vendéglátós február 1-i újranyitást hirdetett, miután már nem tudnak tovább várni a kormány támogatására és a csőd szélére kerültek.

Ahogy az várható volt a kormány gyorsan egyértelművé tette, hogy aki a tilalom ellenére újra vendégeket fogad vendéglátóhelyén, azt hat hónapra bezáratják, az ott fogyasztó személyeket pedig megbírságolják.

Az Orbán-kormány úgy tűnik, ennyivel nem érte be és a biztonság kedvéért tovább szigorította a büntetési tételeket, írja a Magyar Hang. Az új szabályok szerint:

  • ha egy vendéglátóhely a tiltás ellenére kinyit, akkor első alkalommal hat hónapra, ha pedig újból megszegi a szabályokat, akkor egy évre bezárhatják. Utóbbi esetében az üzemeltetőt egyúttal el is tiltják vendéglátó tevékenység végzésétől
  • mindemellett a kiszabható bírságok összege is emelkedik, vagyis 1 milliótól egészen öt millió forintig büntethető az, aki kinyit.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

79 éve született Soltész Rezső, magyar énekes, dalszerző, szövegíró, lapkiadó.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink