Továbbra sem lesz önálló egészségügyi minisztérium

Biztosan nem lesz önálló egészségügyi minisztérium – jelentette ki a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Orbán Viktornak címzett levele kapcsán, amelyben a testület pontokba szedte, hogy szerintük milyen intézkedésekre van szükség az egészségügy javulásához.

Gulyás Gergely csütörtöki válaszában kifejtette, hogy a most záruló ciklusban számos átalakítás történt az egészségügyben a MOK-kal egyeztetve, sőt, mindez teljes nemzeti egyetértésben történt meg, hiszen az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt egyhangúan szavazta meg a parlament is.

A miniszter emlékeztetett, hogytörténelmi orvosi béremelés történt, és azt is hozzátette, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság is beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Mint fogalmazott, az orvosi kamarával továbbra is együttműködésre törekszenek, nyitottak a hivatásrend felvetéseire, amelyekről az új egészségügyi irányítás fog tárgyalni velük.

,,Azt a felismerést, ami az Emberi Erőforrások Minisztériumának felállításához vezetett, azaz, hogy a humán területeket egy tárcán belül kell kezelni, továbbra is fenn kell tartani, függetlenül attól, hogy milyen szerkezetben áll fel az új kormány”

– indokolta az önálló egészségügyi tárca felállításának elutasítását később a politikus.

Azonban akkor azt is megjegyezte:

lehetséges, hogy ez még a későbbiekben változik.

Ujhelyi István EP-képviselő, az Európai Parlament közegészségügyi bizottságának tagja úgy reagált Gulyás Gergely szavaira, hogy

,,ez annyit jelent, hogy a Fidesznek nem fontos a magyar emberek egészsége és ellátása”.

,,A Fidesz értékrendjét bizonyítja, hogy jóval az uniós átlag alatt fordít állami támogatást az egészségügyi ellátórendszer finanszírozására és működtetésére; az általam javasolt Európai Egészségügyi Unió kezdeményezését pedig – amely európai szintű minőségi ellátást garantálna minden tagállamban – a Fidesz nemzeti szuverenitási kérdésként kezeli és elutasítja” – írta Ujhelyi, aki szerint több tény azt mutatja, hogy a pénzügyi megszorításokat épp az egészségügyön kezdték.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

102 éve született Jancsó Miklós kétszeres Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes és kiváló művész.

Tovább »

Letették a kínai csomagolóüzem alapkövét Makón

Csomagolóanyag-gyárat épít a hongkongi hátterű Benepack Hungary Kft. Makón az ipari parkban, a 65 millió eurós (25,3 milliárd forintos) beruházás alapkövét kedden tették le. A következő 12 hónapban elkészül az üzemet kiszolgáló infrastruktúra, a gyár pedig 2024 szeptemberében működésbe állhat.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A Jobbik továbbra is határőrt követel a kerítés mellé

A Jobbik már évekkel ezelőtt felhívta a figyelmet arra, hogy a migrációs helyzet hosszú távon komoly kihívások elé fogja állítani hazánkat, ezért hosszú távú megoldásra van szükség. A kormány azonban erről nem gondoskodott, sőt átverte a magyar embereket – írja közleményében az ellenzéki párt.

Tovább olvasom »