Továbbra sem lesz önálló egészségügyi minisztérium

Biztosan nem lesz önálló egészségügyi minisztérium – jelentette ki a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Orbán Viktornak címzett levele kapcsán, amelyben a testület pontokba szedte, hogy szerintük milyen intézkedésekre van szükség az egészségügy javulásához.

Gulyás Gergely csütörtöki válaszában kifejtette, hogy a most záruló ciklusban számos átalakítás történt az egészségügyben a MOK-kal egyeztetve, sőt, mindez teljes nemzeti egyetértésben történt meg, hiszen az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt egyhangúan szavazta meg a parlament is.

A miniszter emlékeztetett, hogytörténelmi orvosi béremelés történt, és azt is hozzátette, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság is beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Mint fogalmazott, az orvosi kamarával továbbra is együttműködésre törekszenek, nyitottak a hivatásrend felvetéseire, amelyekről az új egészségügyi irányítás fog tárgyalni velük.

,,Azt a felismerést, ami az Emberi Erőforrások Minisztériumának felállításához vezetett, azaz, hogy a humán területeket egy tárcán belül kell kezelni, továbbra is fenn kell tartani, függetlenül attól, hogy milyen szerkezetben áll fel az új kormány”

– indokolta az önálló egészségügyi tárca felállításának elutasítását később a politikus.

Azonban akkor azt is megjegyezte:

lehetséges, hogy ez még a későbbiekben változik.

Ujhelyi István EP-képviselő, az Európai Parlament közegészségügyi bizottságának tagja úgy reagált Gulyás Gergely szavaira, hogy

,,ez annyit jelent, hogy a Fidesznek nem fontos a magyar emberek egészsége és ellátása”.

,,A Fidesz értékrendjét bizonyítja, hogy jóval az uniós átlag alatt fordít állami támogatást az egészségügyi ellátórendszer finanszírozására és működtetésére; az általam javasolt Európai Egészségügyi Unió kezdeményezését pedig – amely európai szintű minőségi ellátást garantálna minden tagállamban – a Fidesz nemzeti szuverenitási kérdésként kezeli és elutasítja” – írta Ujhelyi, aki szerint több tény azt mutatja, hogy a pénzügyi megszorításokat épp az egészségügyön kezdték.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

75 éve született Kishonti Ildikó (született: Schnur Ildikó) magyar színésznő.

Tovább »

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Indul a szúnyoggyérítés

Április 25-én kezdődik a központi szúnyoggyérítés, amelyet idén is a katasztrófavédelem koordinál. A szakemberek április végén a Tisza-tónál és Szolnoknál biológiai módszerrel lépnek fel a vérszívók ellen.

Tovább olvasom »

A nap témája: A héten napsütés és záporok is lehetnek

Változékony lesz az időjárás április utolsó hetében: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is készülni kell. Hajnali fagyok már nem várhatók, helyenként 20 Celsius-fok körüli csúcsértékek is lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább olvasom »