Új “angyal” a focipályán

[ad 1]

A Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetség által a téli szünetre létrehozott női U17 futsal terembajnokságban mérettetnek meg a MUFC lányai 2016 első sporteseményén.

12507493_1089998031034727_1515004231819196118_n

Nehéz csoportba kerültünk, ahol a nagyon jó játékerőt képviselő Újszentivánnal és két szegedi csapattal, a Szegedi AK és a Szegedi AC-vel mérkőznek meg a lányok. Hétvégén az első tornára Makón, a Keri tornatermében került sor.

Első körben az Újszentiván győzött fölényesen a SZEAC ellen (Újszentiván-SZEAC 6:0). Ezt követően jöttek a mi “kis angyalaink”, akik a rendkívül erős és jól játszó Szegedi AK ellen egy félidőn keresztül jól tartottuk magunkat sőt, Papdi Patricia góljával közel is kerültünk ellenfelünkhöz. Sajnos a későbbiekben a hibákat kegyetlenül kihasználták a szegedi lányok és 6:1 arányban alulmaradtunk.

Következő körben a két Szeged csapott össze, ahol a SZAK egy tucat gólig meg sem állt a SZEAC-al szemben (Szegedi AK – SZEAC 12:0).

A mieinknek a nagyon erős kerettel érkező Újszentiván ellen kellett pályára lépniük. Jó volt nézni a lányok határozott védekezését, Szabó Molli védéseit és a torna makói “csillagát” Pap Zoét, aki mint egy földre szállt angyal szárnyalt a pályán. Ennek tudható be, hogy egy félidőt követően, csak egy góllal vezetett az Újszentiván. A második félidő elején egy gyors gólváltást követően cserék következtek és a megváltozott felállást büntették a vendégek és 5:1 arányban elhúztak, de hamar megnyugodtak, s jöttek Zoé és Mihalek Gabriella pillanatai. Zoé újabb két találata már nyugtalanná tette ellenfelünket (pedig még büntetőnk is kimaradt!) s ha kicsit tovább tart a találkozó, lehet a döntetlen sem lett volna elérhetetlen.

Az utolsó körben aztán igazi örömfocit játszottak a lányok. Zoé és Gabi is elemében voltak, míg a többiek, Kocsis Orsi és Rácz Krisztina segítették őket, s lelkesen küzdöttek. Ennek eredménye lett egy gólzáporos siker a SZEAC ellen. Pap Zoé négy alkalommal, Mihalek Gabriella két alkalommal, Papdi Patrícia egy alkalommal volt eredményes, kialakítva a 7:2-es sikert.

A torna utolsó összecsapásán az újszentiváni gárda fektette két vállra a SZAK-ot 4:2 arányban.

A lányok nagyon ügyesek voltak, óriásit küzdöttek, s a meglévő csillagaink erősödtek egy új üstökössel Pap Zoé személyében.

(Hajdu Szilárd)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

69 éve született Böhm György Jászai Mari-díjas színházi rendező, dramaturg.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink