Új, magyar fejlesztést mutatott be a vásárhelyi Metripond az AGROmashEXPO-n

Egy új, univerzális zsákolómérleggel mutatkozott be az idei AGROmashEXPO-n a Metripond Plus Mérlegtechnika Kft. Az új, kombinált mérleg lehetővé teszi a teljesen eltérő igényű termények mérését és zsákolását. (Kiemelt fotó: A Metripond Plus standja a bukaresti Indagra Farm kiállításon/agroinform.hu.)

A mezőgazdasági termények kiszerelése kapcsán merült fel az az igény, mely szerint olyan szemes terményeket, vetőmagokat kell kiszerelni, ahol a termény mozgatásakor nem fordulhat elő az, hogy az egyes szemek sérülnek. Ugyanakkor gyakran vevői igény az is, hogy olyan termény zsákolását is el kell végezni, melyek nem adagolhatók azokkal a gravitációs adagolókkal, melyek megkímélik a szemes terményeket, ugyanakkor alkalmasak a boltozódásra hajlamos őrlemények, lisztek töltésére.

Ezek az igények motiválták a céget egy olyan kombinált mérleg kifejlesztésére, mely e kettős feladatnak megfelel.

Fejlesztési célkitűzésük megvalósításához nagyban hozzájárult a GINOP-2.1.7-15-2016-00594 számon azonosított támogatása (Széchenyi 2020), pénzügyi hozzájárulása.

Mérlegüket bemutatták már több kiállításon is: Szlovákiában Nyitrán az Agrokomplex mezőgazdasági kiállításon és Romániában Bukaresten az Indagra Farm kiállításon is. A magyar gazdáknak 2020 januárjában, az AGOmashEXPO-n mutatták be a prototípust.

A mérlegműszer olyan szoftverrel van felszerelve, mely folyamatos méréselemzést és korrekciót végez annak érdekében, hogy minden egyes töltés a lehető legjobban megfeleljen az elvárt értéknek.

A műszer PC kimenetei teljesítik a mai ismert elvárásokat, melyek lehetőséget biztosítanak az adatnyilvántartásra, adatkezelésre.

A mérleg elektronikája lehetővé teszi, hogy a zsákoló berendezést automata gépsor részeként üzemeltessék, ahol a zsákfelrakást is automata egység végzi el.

(agroinform.hu nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Téli üzemmódban a Magyar Közút

Minden év november 10. napjától téli üzemmódra vált a Magyar Közút Nonprofit Zrt., ez az idei évben sincs másként. Így országosan 19 megyei igazgatóságán, 95 mérnökségén és a központi irányításban is 0-24 órás szolgálatra állnak át a szakemberek. A következő hónapokban mintegy 3700-an dolgoznak váltott, 12 órás műszakokban a szükséges téli útüzemeltetési feladatok ellátásán, koordinációján – közölte a társaság a héten.

Tovább olvasom »