Újabb 200 milliót kapott Rákay Philip Petőfi-filmje

Január végén derült ki, hogy ,,grandiózus történelmi kalandfilm” készül Most vagy soha! címmel a márciusi ifjak sorsfordító napjáról. Az 1848. március 15-i eseményekről szóló film gyártására a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 4,5 milliárd forint támogatást szavazott meg.

A Napi.hu vette észre az NFI honlapján, hogy a Filmintézet újabb, ezúttal 200 millió forintos támogatást ítélt meg a Rákay Philip-féle Petőfi-filmnek.

A Káel Csaba filmipari kormánybiztos által vezetett filmszakmai döntőbizottság még március 29-én szavazta meg az újabb támogatást. A Most vagy soha! címmel készülő produkcióra 2,5 milliárdot adott az NFI, kettőt a kormány egy egyedi kormányhatározattal, továbbá 85 milliós gyártás-előkészítési és 10,1 milliós forgatókönyv-fejlesztési támogatást kapott.

A lap szerint az adókedvezmény-rendszeren keresztül igénybe vett támogatással együtt összesen 6,1 milliárd állhat az alkotók rendelkezésére.

A tervek szerint a film Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóján kerül majd a mozikba. A forgatókönyvet Kis-Szabó Márk, Rákay Philip és Szente Vajk írták, a producerek Fülöp Péter, Csincsi Zoltán, Kriskó László és Rákay Philip.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Magyarország is támogatja az új szankciókat, még ha mást is állít a kormány

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 (ezt kétszer is elmondta) tagállam nevében tett. Ebben a következő szerepel: ,,partnereinkkel együttműködve a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket terjesztünk elő Oroszországgal szemben.”

Tovább »

A nap idézete

77 éve hunyt el Bartók Béla, magyar zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője, a Zeneakadémia tanára; a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője.

Tovább »

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink