Újabb 200 milliót kapott Rákay Philip Petőfi-filmje

Január végén derült ki, hogy ,,grandiózus történelmi kalandfilm” készül Most vagy soha! címmel a márciusi ifjak sorsfordító napjáról. Az 1848. március 15-i eseményekről szóló film gyártására a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 4,5 milliárd forint támogatást szavazott meg.

A Napi.hu vette észre az NFI honlapján, hogy a Filmintézet újabb, ezúttal 200 millió forintos támogatást ítélt meg a Rákay Philip-féle Petőfi-filmnek.

A Káel Csaba filmipari kormánybiztos által vezetett filmszakmai döntőbizottság még március 29-én szavazta meg az újabb támogatást. A Most vagy soha! címmel készülő produkcióra 2,5 milliárdot adott az NFI, kettőt a kormány egy egyedi kormányhatározattal, továbbá 85 milliós gyártás-előkészítési és 10,1 milliós forgatókönyv-fejlesztési támogatást kapott.

A lap szerint az adókedvezmény-rendszeren keresztül igénybe vett támogatással együtt összesen 6,1 milliárd állhat az alkotók rendelkezésére.

A tervek szerint a film Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóján kerül majd a mozikba. A forgatókönyvet Kis-Szabó Márk, Rákay Philip és Szente Vajk írták, a producerek Fülöp Péter, Csincsi Zoltán, Kriskó László és Rákay Philip.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

75 éve született Kishonti Ildikó (született: Schnur Ildikó) magyar színésznő.

Tovább »

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Indul a szúnyoggyérítés

Április 25-én kezdődik a központi szúnyoggyérítés, amelyet idén is a katasztrófavédelem koordinál. A szakemberek április végén a Tisza-tónál és Szolnoknál biológiai módszerrel lépnek fel a vérszívók ellen.

Tovább olvasom »

A nap témája: A héten napsütés és záporok is lehetnek

Változékony lesz az időjárás április utolsó hetében: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is készülni kell. Hajnali fagyok már nem várhatók, helyenként 20 Celsius-fok körüli csúcsértékek is lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább olvasom »