Újabb pereket nyert a kormánysajtó ellen a Jobbik

Szerdán két fideszes hazugság bukott meg a bíróságon – közölte az ellenzéki párt szerdán.

Először egy még 2018 őszi kitalációját kellett volna a Ripostnak megvédenie. Akkor ugyanis azt lódították, hogy munkatársaik bejutottak a Jobbik frakcióülésére, ahol a párt képviselői a korábban vezető fideszes politikusokat saját pénzén taníttató George Sorost éltették, és megünnepelték az Európai Parlamentben elfogadott Sargentini-jelentést. Miután kiderült, hogy az olvasóikat már akkor is becsapták, amikor azt írták, bejutottak a frakcióülésre, nem lehetett kérdés, hogy a többi állításukat sem tudják bizonyítani.

Hamar lelepleződtek tehát az ordas hazugságok, amiért Orbán Viktor és a néhai Terry Black kedvenc lapjának kiadója az elsőfokú ítélet szerint közel félmillió forintos sérelemdíjat és perköltséget kell megfizessen a nemzeti néppárt részére.”

– írta a Jobbik.

Nem sokkal ezután a Magyar Nemzet következett. Ők még szeptember végén „tájékoztatták” az olvasóközönséget egy állítólagos pártközeli forrásra hivatkozva, hogy a Jobbik tagságának jelentős része tisztújító kongresszust akar összehívni, hogy ott leválthassák Jakab Péter elnököt.

Itt a tárgyaláson az derült ki, hogy a párthoz közel álló forrás nem más, mint az elmúlt években fideszessé züllött notórius nagyotmondó, Volner János, akit a Magyar Nemzet tanúként is szeretett volna beidézni.

– tudatta a nemzeti néppárt.

Jellemző Volner hitelességére, hogy a bíróság már azt sem hitte el, hogy Volner János nem fog a bíróság előtt is összevissza hazudozni, azt pedig különösen nem, hogy az ő vallomásával tudja az állításait a kormánylap igazolni. Az ügynek tehát nem lehetett más vége, mint az, hogy a Fővárosi Törvényszék még nem jogerős döntésében a fideszes Pravdát helyreigazítás közzétételére és a perköltség megfizetésére kötelezte – írta közleményében a Jobbik.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Az állatvédőknek segítség lehet az állatvédelmi törvények szigorítása

Az Országgyűlés megszavazta az állatvédelmi törvények módosítását. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője elmondta, hogy ez nagy segítség lehet az állatvédő egyesületek sokszor tehetetlen helyzetéhez. Jelenleg az állatok illegális szaporításából, illetve az állatokkal szembeni visszaélésekből ered a sok kidobott kóbor, szenvedő állat.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Nem nyomoznak a túlárazott, alig használható maszkgyártó gép ügyében

Emlékezetes, Orbán Viktor tavaly személyesen tekintette meg a sátoraljaújhelyi kínai maszkgyártó gépet, ami 213 millió forintba került, azt mondták, havonta 2,8 millió maszkot képes gyártani, de hamar kiderült, hogy ennek csak a töredékére képes. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselője megtudta, azzal az indokkal állították le a nyomozást, hogy nem költségvetési pénz volt, másrészt az Állami Egészségügyi Ellátó csak az Operatív Törzs utasítására cselekedett.

Tovább olvasom »

Küldtek még katonákat a kórházakba

A Magyar Honvédség tovább növeli a katonák létszámát a kórházakban, hogy a meghosszabbított oltási akcióhéten segítsenek a koronavírus-járvány elleni védekezésben – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn az MTI-vel.

Tovább olvasom »