Újabb ,,rejtélyes” szórólap Csanádpalotán

Mint már korábbi cikkünkben megírtuk, Csanádpalotán az október 5-i képviselő-testületi ülésen Perneki László és képviselőtőtársai arról folytattak beszélgetést, hogy miképpen lehetne valamilyen formában tájékoztatni a település lakosságát Debreczeni István állítólagos gaztetteiről, amelyekre egyébként semmilyen bizonyítékuk nincs.

Felvetődött, hogy a Palotai Krónikában jelentetik meg mindezt, de azt elvetették, hiszen annak kiadója az önkormányzat, felelős szerkesztője pedig a polgármester. Végül abban maradtak, hogy majd készítenek egy szórólapot, név nélkül. Eme ,,szupertitkos” tervről az ülésről készített videófelvétel tanúskodik.

Mindezeket követően múlt hét végén szórólapok kezdtek terjedni a településen, amelyben egészen abszurd és rendkívül sértő szavakkal illeti a szerző a volt polgármestert, a már távozott hivatali dolgozókat, a jelenlegi köztisztviselőket és még a vállalkozókat is. A legmeglepőbb dolog az újsággal kapcsolatban nem az, hogy mi van benne, hanem az utolsó oldal alján lévő ,,Kiadja: Fidesz” felirat.

Utánajártunk és meg nem erősített forrásaink szerint a Fidesznek semmilyen kötődése nincs az irományhoz.

Amennyiben ez igaz, akkor visszaéltek a kormányzó párt nevével, ami bűncselekmény.

Ami a tartalmát illeti, Pernekiék szerint minden rosszért, ami valaha Csanádpalotán történt Dr. Debreczeni István a felelős. Egyébként a volt polgármester már nem közszereplő, nincs kampányidőszak sem, szóval egy csanádpalotai polgár sértegetése megy 6 hónapja, amelynek akár súlyos jogkövetkezményei is lehetnek. Az újság szerint, akik távoztak már a hivatalból szintén mind felelősek és összejátszottak Debreczenivel, sőt akik még ott dolgoznak (nincsenek sokan), információkat szivárogtatnak ki a volt polgármesternek. Azt írják, hogy a 6 hónapja leváltott polgármester miatt nem jön senki dolgozni a hivatalba.

A négyoldalas irományban jelenlegi hivatali dolgozókat is rágalmaznak. Vállalkozókat is gyanúsítanak, akik szerintük számlákat állítottak ki az önkormányzatnak anélkül, hogy a számlán szerepló tételek beszerzésre kerültek volna.

A kiadványban tehát végig a múltat emlegetik, arról, amit ők tettek fél év alatt Csanádpalotáért, nem sokat lehetne írni.

  • Rossz a költségvetés szerintük, mégis aszerint gazdálkodnak, hiszen módosítva nem lett.
  • A közmunkaprogram kerete el lett költve szerintük két hónap alatt. Utánajártunk és ez az állítás sem igaz, hiszen a program elején csak előleget kap az önkormányzat és utána a bért havonta, a beszerzéseket meg elszámolás után visszafinanszírozza az állam. Előre tehát nem nagyon lehetett elkölteni.
  • A járdát közfoglalkoztatottak építették szerintük. Úgy gondoljuk, ez feltűnt volna a településen lakóknak is a több mint 1 km járda építése során.
  • Látszatberuházásokról írnak, bár az látszott, hogy Debreczeni idején volt fejlődés (játszótér, közvilágítás, sportpálya, járda stb.) és az is látszik, hogy most semmi sem történik.
  • Folyamatosan egy játszótéri törött játékra hivatkoznak, de érthetetlen hogy a vádaskodás helyett miért nem javíttatják meg.
  • Van egy rovat a választásról, mely szerint egy ingatlanba valakik embereket költöztettek a választások előtt. Magyarországon a választás joga egyéni, általános és titkos, szóval lehetetlen kideríteni, hogy ki kire szavaz.

Egyébként ha valaki úgy dönt a sok sértett közül, hogy feljelentést tesz a Csanádpalotai Tükör tartalma miatt becsületsértésért, vagy rágalmazásért a rendőrségen, akkor nem fog sokáig tartani a terjesztők megtalálása, ahonnan gyorsan meg lesz a szórólap forrása is. Ha lehull az álarc a „rejtélyes” szerző(k) ről és kiadóról, beszámolunk arról is.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink