Egy csanádpalotai képviselő szerint a testületet ,,töketlenek bandának” nevezik a lakosok

A nem túl hízelgő elnevezés az egyik képviselő szájából hangzott el a 2022. október 5-i testületi ülésen, miszerint a helyi lakosok ilyen jelzőkkel illetik a tagokat.

Az ülésen újabb elképesztő dolgok hangzottak el, melyeket összegyűjtöttünk cikkünkben.

 • A polgármesteri beszámolóban továbbra sincs szó arról, hogy mi lett a nagy csinadrattával beharangozott könyvvizsgálat eredménye. Dr. Debreczeni Istvánt továbbra sem vonták felelősségre, pedig a képviselők biztosak abban, hogy óriási visszaélések voltak polgármestersége idején. De arról sem esik szó, hogy a virághagymák (el nem) adásával „foglalkozó”, Perneki által kétszer is kinevezett jegyző hová tűnt közvetlenül leleplező cikkünk után.
 • Állítólag már bizonyítékaik is vannak a volt városvezető ellen, amelyek szerintük tények, azonban a Palotai Krónika c. önkormányzati lapban nem merik megjelentetni, mert annak felelős kiadója Perneki László polgármester. Így jegyzőkönyvbe mondják, hogy készítenek egy szórólapot.
 • A képviselők állításuk szerint előre néznek, de jóformán minden mondatban az előző vezetést hibáztatják:
  – Debreczeni a hibás a 2014-es szennyvízberuházás során egyelőre nem elszámolt 78 millió forintért, pedig ő csak 2019 őszén lett polgármester, sőt ő harcolta ki, hogy a csatornázás önerejét fizessék vissza a lakosságnak.
  – ,,Miért építtetett óvodai futballpályát a gyerekeknek? Minek a játszótér?” Elképesztő kérdések ezek egy megválasztott testülettől.
  – ,,Minek fejlesztette a közvilágítást?Jelenleg Kiszomboron egy hasonló beruházás zajlik, amellyel jelentősen csökkentik az áramfogyasztást.
  ,,Eladósította 10 évre a várost a fejlesztéssel.” Az áramdíjból megspórolt összegből fizetik az üzemeltetést és 10 év múlva minden lámpatest az önkormányzat tulajdonába kerül. Eddig minden a szolgáltatóé volt.
 • A bogácsi üdülő bevételének növekedésével magasztalják fel magukat, pedig 2020-ban a covid miatt nem lehetett nyitva, 2021-ben pedig csak részlegesen, mert karbantartási és felújítási munkálatok zajlottak.
 • A műszakis dolgozó pályázati tájékoztatójából mindössze annyi derül ki, hogy még mindig nem történt semmi. A Művelődési Ház felújítása tovább csúszik, az elképzelésekről semmit nem tudni, de az biztos, hogy főzőkonyha nem lesz, mert azt Debreczeni idején találták ki.
 • Az elszabadult rezsiárak miatt szintén a megbízásival foglalkoztatott műszaki szakembert megbízták, hogy készítsen egy tervet a megoldásokról, amire ő azt nyilatkozta, hogy ezek szubjektív gondolatok, személyes ötletek. Talán egy önkormányzatnál ennél pontosabb, részletesebb, pénzügyileg megfelelően alátámasztott, igazi tervek szükségeltetnének.
 • A pénzügyi bizottság elnöke folyamatosan a felelősöket keresi, bár nem tudni kik azok és miért felelősek. Újfent a helyi vadászokat támadja, mert azt hiszi, hogy a vadásztársaság nem fizeti az önkormányzatnak a vadászterületek használatáért az éves díjat. Utánajártunk: minden évben fizetik, de mindezt a földtulajdonosi közösségnek vadászati haszonbérként, amelyet a közgyűlés döntése értelmében a dülőutak karbantartására fordítanak. Tekintve, hogy a dülőutak karbantartása minden önkormányzat kötelező feladata, jól jön a külső segítség, szóval a vadászok biztosan nem tartoznak az önkormányzatnak.
 • Az egyik képviselő szerint nagyon rossz állapotban van több dülőút, de Pernekiék felbontották a szolgáltató szerződését (aki minden évben elvégezte azt Debreczeni idején, ellentében a korábbi Perneki-, Nyergesné érával), mert valószínűleg ő is „debreczenista” – ahogy mondják.
 • A képviselőtestület ezen az ülésen döntött a közbeszerzési szakértő személyéről, azonban a műszakis közölte, hogy már az ülés előtt elmondta az ügyvéd, hogy mit kell tenni. A döntés előtt…
 • Gyakran nehezen érthetőek a képviselők okfejtései, de van egy pedagógus közöttük, aki mindenkinek a magyar hangja és persze folyamatosan kihangsúlyozza, hogy minden rosszért az előző városvezetés a hibás (A jelen képviselők közül 4-en az előző testületnek is tagjai voltak.)
 • Vásároltak egy kazánt, amit sehova nem tudnak felszerelni.
 • Készül a savanyúság, de veszik a hozzávalókat, mert a fóliában nincs termés.
 • Állításuk szerint rengeteg bérmunkát végeztetnek, amelyből jelentős bevételük származott, azonban a törvény kimondja, hogy közmunkásokkal nem lehet bérmunkát végeztetni.
 • Elhangzik, hogy két szociális intézményben is a napelem használata miatt alacsony a rezsi. Ez az előző vezetés érdeme.
 • A polgármesteri hivatalban is összevonásra kell készülni. Nagy iroda nem kell, mert már alig vannak. Volt aki önként távozott és sokakat pedig elüldöztek a „Rend, béke és fejlődés” jegyében.

Nem a testületi ülésen hangzott el, de fontos téma az urnafal építése. Nyergesné Kovács Erzsébet facebook bejegyzése és korábbi cikkünk megjelenése után hirtelen folytatódott az építkezés és most befejezésre is került. A megépítettük kifejezést haszálta több alkalommal is a polgármester – pedig az urnafalat nem Perneki László és csapata találta ki, nem ők tervezték, még csak a kivitelezésben sem vettek részt. Debreczeni szerződött egy helyi vállalkozóval, a faanyagot már a választások előtt megvásárolták, a térkő már rég le volt gyártva és most egy nyugdíjas helyi vállalkozó felajánlása révén valósult meg a beruházás és a térkövezés.

A címben olvasható érdekes kijelentés itt hallható 1 óra 42 percnél:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »