Unta a meccset, tizenegyespárbajt parancsolt az elnök

[ad 1]

Az elmúlt hetekben attól volt hangos a hazai sportsajtó, hogy a nézők lényegében elfogytak a lelátókról. Sokan a szurkolói kártyával, mások a hazai futball minőségével magyarázzák az érdeklődés hiányát. Tény és való, nem mindig könnyű végigszenvedni egy NB1-es 90 percet. Egy Afrikából érkező forradalmi megoldás azonban kiutat jelenthet számunkra is. 

Mohamed Ould Abdel Aziz mauritániai elnök díszvendégként meghívót kapott az ország nemzeti kupájának döntőjére. Udvarias ember lévén el is ment. Ám a mérkőzés színvonalával elégedetlen volt, ezért 1-1-nél a 63-ik percben ügy döntött, kissé felpörgeti az eseményeket.

Az államfő úgy rendelkezett,

a meccset innentől döntsék el tizenegyesekkel. 

A forradalmi megoldás nem nyerte el a szurkolók tetszését, még a végül győztesként végző csapat táborában is hatalmas volt a felháborodás. Az ország futballszövetségének elnöke szerint azonban a rendhagyó befejezésre a “szabályok értelmében” került sor, és ebbe “a két csapat edzője is beleegyezett”. Ez utóbbi azért annyira nem meglepő, hiszen az észak-afrikai országban 2005 óta katonai diktatúra van, Aziz három évvel később ragadta magához a hatalmat, megdöntve az előző katonai juntát.

(alfahir.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Az államtitkár szerint a gyengülő gazdaság miatt a tanárok meggondolják majd a felmondást

Erkölcsi győzelemként értékelte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a Kúria azon döntését, amely szerint jogszerű volt a pedagógusok sztrájkja januárban – mondta Komjáthy Anna, a szervezet választmányi elnöke az rtl.hu-nak. A jövőbeli munkabeszüntetésekre azonban ez nem lesz hatással, mert azóta a kérdést már jogszabály rögzíti.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink