Üres kukákra és útszóró sóra vigyáztak; vettek egy éjjellátó készüléket is, ami eltűnt

Mint arról tegnap beszámoltunk, zajlik az önkormányzati cégek átvilágítása Hódmezővásárhelyen. A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata két újabb érdekes esetet tett közzé a HMSZ Zrt. kapcsán.

Az átvizsgálás nyomán megállapítást nyert, hogy a társaságnál az előző évekbeli vagyontárgyakra vonatkozó dokumentumok (köznyelvben leltárnak is nevezik) maradéktalanul nem lelhetők fel, így az igazgatóság még 2019 végén teljeskörű leltár felvételét rendelte el. Ez a munkatársak bevonásával meg is történt, de ezen adatok kiértékelése teljes körűen csak a mérlegzárás során fejeződik be.

Azt már látjuk, hogy több eszköz nem lelhető fel a társaságnál, amelyek közül a legérdekesebb egy éjjellátó készülék. Jogosan fogalmazódik meg a kérdés: miért kellett a HMSZ-nek éjjellátó készülék?

– közölte a hírszolgálat.

A HMSZ Zrt. Klauzál utcai telephelyén kukákat és úti-sót tárolt, melyet nagyon hivatalosan megfogalmazva: élőerős őrzéssel biztosított.

Vagyis emberek álldogáltak üres kukák és út szórására alkalmas só mellett és őrizték azt.

A biztonsági őrzéssel megbízott cégnek a HMSZ több, mint 50 millió forintot fizetett ki körülbelül 3 évre, ez durván majdnem másfél millió forint havonta. Ugyan korábban az őrzési díj csökkentésre került, de ez még így sem volt arányban az ott őrzött értékekkel, így ezt a szerződést a cég megszüntette.

(Fotó: illusztráció)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A Continental korábbi vezetői is érintettek a dízelbotrányban

A hannoveri ügyészség kibővítette nyomozását a Continental volt vezetői ellen a Volkswagen károsanyag-kibocsátási botrányában. A beszállító négy korábbi vezetője került az igazságszolgáltatás látókörébe – számolt be róla az autopro.hu az Automobilwoche cikke alapján.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

📺 Kövér László a titkosszolgálat vezetőinek: az ellenzék nemzetbiztonsági veszély, számítok a munkátokra ez ügyben

Kövér László házelnök arról beszélt tavaly egy zárt rendezvényen titkosszolgálati vezetőknek, hogy a magyar ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt, és közölte, hogy számít ennek kezelésében a szolgálatok munkájára – írja a Direkt36 egy birtokába került beszéd alapján.

Tovább olvasom »