Vádat emeltek a halálos bordányi motorversenyen igazgatója ellen

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki versenyigazgatóként követett el olyan mulasztásokat, melyek egy néző halálához és egy versenyző súlyos sérüléséhez vezettek 2019 tavaszán a bordányi motorversenyen – közölte honlapján az ügyészség.

A verseny délután kezdődött 2019. március 30-án Bordányban, a baleset az utolsó körben történt, amikor egy versenyző egy akadályon nem fordult időben jobbra, hanem – akaratlanul – a nézők közé ugratott. A motor eltalálta az egyik nézőt, akinek olyan súlyos sérüléseket okozott, hogy a kórházban meghalt. A motornak nem volt baja, egyszerű, ám fatális kimenetelű versenybaleset történt, ami a pálya gondatlan kialakításából fakadt.

A versenyző a baleset miatt többszörös csigolyatöréseket szenvedett.

A balesetért a versenyigazgatót vonták felelősségre, aki a pályabejárás során kiállította annak licencét annak ellenére, hogy a balesettel érintett pályarész nem biztosította sem a nézők, sem a versenyzők védelmét. A pálya akkor felelt volna meg a biztonsági követelményeknek, ha a balesettel érintett részt, annak sajátosságai miatt biztonsági zónává, a nézők számára elzárt területté nyilvánította volna, valamint leesés elleni védelem, vagy zuhanást tompító tárgy elhelyezésével a versenyzők védelmét is biztosították volna – írja az ügyészség.

A vádlott így a feladatkörével kapcsolatos foglalkozási szabályok megszegésével nem csak a nézők, hanem a versenyzők biztonságát és ezzel életét és testi életét is veszélyeztette akkor, amikor a tőle elvárható körültekintést és figyelmet elmulasztotta az engedélyt kiadásakor.

A járási ügyészség a vádlottat halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésének vétségével vádolja. Bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(Fotó: illusztráció)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink