Vádat emeltek a makói nő ellen, aki kifosztott egy 90 éves időst

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli nővel szemben, aki egy 90. életévét betöltött, mozgásában jelentősen korlátozott sértettet fosztott ki – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2019 augusztusában, hogy a helyszínt felmérje, felkereste a 90. életévét már betöltött, mozgásában jelentősen korlátozott sértettet. Ezután mintegy öt nappal, 2019. augusztus 21-én, délelőtt, megjelent a sértett makói lakóházánál, aki ekkor a melléképületben tartózkodott. A vádlott a nyitott kapun és a ház nyitott bejárati ajtaján a sértett engedélye nélkül bement a hálószobába és egy vitrines szekrényből elvitt 570.000.-Ft készpénzt, valamint közel 1.200.000.-Ft értékű arany ékszert. A vádlott a helyszínről elindult, azonban a ház bejárati ajtajában összetalálkozott a sértettel, de el tudott menekülni. A bűncselekménnyel okozott kár az eljárás során nem térült meg.

A járási ügyészség a vádlottat minősített kifosztás bűntettével vádolja, amelyet különös és többszörös visszaesőként követett el, figyelemmel arra, hogy többszörösen büntetett előéletű és cselekményét röviddel a jogerős szabadságvesztés büntetéséből történt szabadulását követően követte el.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »