Vádat emeltek a makói nő ellen, aki kifosztott egy 90 éves időst

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli nővel szemben, aki egy 90. életévét betöltött, mozgásában jelentősen korlátozott sértettet fosztott ki – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2019 augusztusában, hogy a helyszínt felmérje, felkereste a 90. életévét már betöltött, mozgásában jelentősen korlátozott sértettet. Ezután mintegy öt nappal, 2019. augusztus 21-én, délelőtt, megjelent a sértett makói lakóházánál, aki ekkor a melléképületben tartózkodott. A vádlott a nyitott kapun és a ház nyitott bejárati ajtaján a sértett engedélye nélkül bement a hálószobába és egy vitrines szekrényből elvitt 570.000.-Ft készpénzt, valamint közel 1.200.000.-Ft értékű arany ékszert. A vádlott a helyszínről elindult, azonban a ház bejárati ajtajában összetalálkozott a sértettel, de el tudott menekülni. A bűncselekménnyel okozott kár az eljárás során nem térült meg.

A járási ügyészség a vádlottat minősített kifosztás bűntettével vádolja, amelyet különös és többszörös visszaesőként követett el, figyelemmel arra, hogy többszörösen büntetett előéletű és cselekményét röviddel a jogerős szabadságvesztés büntetéséből történt szabadulását követően követte el.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Számítógép adomány kérhető rászoruló kisgyermekeknek

Számítógépeket kapnak gyermekek, teljesen ingyen, a digitális felzárkózást segítő céllal. A Mátrix Közhasznú Alapítvány esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10-14 év közötti gyerekeknek adományoz komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet vagy laptopot vagy tábla pc-t vagy más okos készüléket. 

Tovább »

kapcsolódó cikkeink