Vádemelés: 12 éves gyermekét tanította vezetni Kiszomboron, vizesárokban kötöttek ki

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly nyáron két napon keresztül tanította vezetni kiskorú gyermekét – olvasható az ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a vádlottnál volt kapcsolattartáson 12 éves gyermeke 2020. augusztus 1. és 2. napjain az egyik megyebeli faluban. Az első nap a vádlott megmutatta lányának, hogy hogyan lehet beindítani a ház udvarán álló személygépkocsit, a másik nap a vádlott megengedte, hogy gyermeke az utcán parkoló gépkocsit beindítsa, majd vezesse is. A vádlott a vezető melletti utasülésen foglalt helyet, amikor az elindulást követően egyre jobban felgyorsulva egy villanyoszlop elé kerültek. A kislány megijedt, azt kikerülni nem tudta, ekkor a vádlott a kormányhoz nyúlt és még sikerült elkormányoznia az autót. Ezzel egy időben azonban a gyermek a fék helyett a gázpedálra lépett, míg a vádlott próbálta a kormányt félrehúzni. Az autóval végül az úttest túloldalán levő fának hajtottak és az út melletti vízelvezető árokban álltak meg.

A gépkocsit vezető kiskorú biztonsági öve sem volt bekapcsolva, melynek következtében a fejét, valamint térdét beütve 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A járási ügyészség a vádlottat kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, valamint járművezetés tiltott átengedése vétségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni – írja az ügyészség.hu.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Újra kell tervezniük a kórházaknak a 2023-as költségvetésüket

A Népszava úgy értesült, hogy a kórházakat is elérte a központi kifizetési korlátozás és a pénzügyi szigor. A napilap értékelése szerint ezzel lényegében kézi vezérlés alá vonják a kórházi kasszákat. A kórházak gazdasági vezetőinek csütörtökön eligazítást tartottak, arról, hogy péntek délig újra kell tervezniük a 2023-as költségvetésüket, emellett október 31-ig a béreken felül csak a „betegellátással összefüggő”, tételesen engedélyeztetett számlákat fizethetik ki.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Négy hónap alatt kiderült, a csanádpalotaiakat becsapták és félrevezették

Mint az ismert, Csanádpalotán Perneki László polgármester és képviselő-testülete kapta meg az időközi választáson a felhatalmazást, hogy a 2024-es rendes önkormányzati választásokig irányítsák a települést. Folytatásos írásunkban górcső alá vesszük a történteket, amelyek tökéletes képet festenek a jelenlegi tragikus csanádpalotai helyzetről.

Tovább olvasom »