A Munkáspártot felháborítja az előválasztás, ők saját jelölttel indulnak jövőre is

Országjárást tart a Munkáspárt. Thürmer Gyula, a párt elnöke pénteken Makón és Hódmezővásárhelyen járt.

– Túl vagyunk a koronavíruson, megkérdezzük az embereket, mire van szükségük. Én úgy látom, a többség kiköltekezett, felélte tartalékaikat. Ebből adódik, hogy több pénzt kell a népnek adni. Ezért aláírást gyűjtünk, hogy a minimálbér legalább 250 ezer forint legyen és adómentes – fogalmazott oldalunknak Thürmer. Hozzátette, ezen kívül
javasolták a kormánynak, hogy a miliárdosokra vessenek ki szolidaritási adót. Erre népszavazási kezdeményezést tettek, amit a mai napon fog elbírálni a Nemzeti Választási Bizottság.

A Munkáspárt elnöke úgy tapasztalja, mindenki szeretne több pénzt kapni, de szembesülnek realitásokkal. Van aki azért nem írja alá, mert a gyermekei külföldön dolgoznak és kapnak tőlük, így még több is, mint 250 ezer forintból gazdálkodnak. Ugyanakkor Thürmer szerint egyre többen értik meg, hogy valamit kell csinálni. Várjuk, hogy jön valaki, aki majd nagyobb pénzt ad, de ha nem teszünk valamit, akkor nem fog történni semmi – fogalmazott.

Thürmer az ellenzéki előválasztást ,,bohóckodásként” értékeli. – Felháborító, mert nem a saját pénzükből csinálják, hanem amit az államtól kapnak ezek a pártok. Nyilván megegyezték már egymással ezek a pártok, az egész csak reklámhadjárat – jelentette ki. Elmondta, ők egyébként sem értenek egyet ezekkel a pártokkal, ,,itt már a baloldaliság nyoma sem maradt,” nem az emberről van szó, hogy adjunk többet, hanem hogyan lehet a hatalmat megszerezni – vélekedett.

A Munkáspárt önállóan indul a jövő évi választáson. A Csongrád-Csanád megyei négyes körzetben mindig is volt jelöltjük, jövőre is lesz, a személyét egyelőre nem árulta el. Kérdésünkre elmondta az is, szerinte a polgármesterek dolga nem az, hogy a választással foglalkozzanak, – utalva az előválasztáson induló képviselőjelöltekre, miniszterelnök-jelöltekre, – hanem az ott élő emberek gondjait, bajait igyekezzenek megoldani.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink