Vádemelés: 28 ezer forintot érő ágygarnitúrát adott el 180 ezerért egy idős asszonynak

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki a vád szerint tavaly ősszel csapot be egy idős sértettet és okozott neki több, mint 150.000 Ft-os kárt.

A vádirat szerint a vádlott 2020. november 19-én megjelent a sértett háza előtt, ahová a 78 éves, súlyos betegségben szenvedő sértett éppen sétájából ért vissza. A sértett előtt valótlanul azt állította, hogy nyertesként sorsolták ki őt egy nyeremény játékon, így most 250.000 Ft helyett jóval jutányosabb, 180.000 Ft-os áron vásárolhat meg egy ágynemű-garnitúrát és egy ágymelegítőt, melyekhez ajándékba egy további ágynemű-szett is jár.

A nő a sértett meggyőzése érdekében valótlanul állította azt is, hogy a termékek különféle betegségek kezelésére alkalmasak, immunerősítő hatásuk van, illetve hogy az ágymelegítő masszírozó funkcióval is rendelkezik.

Az idős asszonyt a vádlott még egy közeli bankfiókba is elfuvarozta, ahol a sértett a számlájáról levette és neki átadta a 180.000 Ft-os vételárat. A cserébe a sértettnek adott termékek azonban csupán 28.000 Ft-ot értek.

Az elkövetőt a járási ügyészség bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Újra kell tervezniük a kórházaknak a 2023-as költségvetésüket

A Népszava úgy értesült, hogy a kórházakat is elérte a központi kifizetési korlátozás és a pénzügyi szigor. A napilap értékelése szerint ezzel lényegében kézi vezérlés alá vonják a kórházi kasszákat. A kórházak gazdasági vezetőinek csütörtökön eligazítást tartottak, arról, hogy péntek délig újra kell tervezniük a 2023-as költségvetésüket, emellett október 31-ig a béreken felül csak a „betegellátással összefüggő”, tételesen engedélyeztetett számlákat fizethetik ki.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink