Vádemelés: Bombariadóval fenyegette a szegedi Árkádot

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki háromszor is betelefonált a segélyhívóra, hogy bomba van egy szegedi bevásárló központban – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott először 2021. augusztus 18. napján, délután 4 órakor telefonált a 112-re és közölte: „10 perce van, hogy elmondja a felettesének, bomba van a bevásárlóközpontban”. A telefonban a férfi azt is állította, hogy a bomba éles és egy órát ad a megtalálásra, majd közölte a pontos címet is.

Egy bő fél óra múlva a férfi ismét felhívta a segélyhívót és közölte, hogy a kimenekítéstől számított 3 és fél órát ad a bomba megtalálására, majd arra is hivatkozott, hogy lesz még pár ilyen. Újabb fél óra elteltével a vádlott ismételten telefonált és kifogásolta, hogy nagyon lassúak a rendőrök, látja őket, és vessenek be drónt is a keresésben amellett, hogy nála egyébként pisztoly is van.

A férfi fenyegetése a köznyugalmat súlyosan megzavarta, a bevásárló központot több száz embernek el kellett hagynia. Az épületben bombát nem találtak.

A járási ügyészség a vádlottal szemben köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat. A vádemeléskor letartóztatásban levő férfi bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Változik a forgalmi rend a szegedi klinikáknál

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Északi-Klinikaparkjának területén, az épületek körül úttestfelújítás zajlik. A munka zavartalanságának biztosítása érdekében változik a forgalmi rend is – olvasható az egyetem oldalán.

Tovább »

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Makón is gyűjt szeretetcsomagokat az Alföldvíz

Az Alföldvíz az idei évben több olyan jótékonysági kezdeményezéshez csatlakozott, melyek szerény körülmények között élő Békés és Csongrád-Csanád megyei családoknak gyűjtenek adományokat. A beérkezett felajánlásokat továbbítjuk azoknak a szervezeteknek, akik megajándékozzák a rászoruló családokat – olvasható a szolgáltató honlapján.

Tovább olvasom »