? Öt percig tartott a közmeghallgatás Kiszomboron

Mivel egy lakos sem jelent meg, így nem voltak kérdések sem. Szirbik Imre polgármester azért egy rövid tájékoztatást adott a közterületek rendjéről, a környezet állapotáról a keddi közmeghallgatáson.

Tájékoztatójában elmondta, a közterületek gondozása főleg a közfoglalkoztatottak által történik. Jelenleg 24-en vannak az önkormányzatnál alkalmazva, a START-programban 21-en 2022. február 28-ig, hosszú időtartamú programban 3 fő van alkalmazásban. A START-ban vállalták az illegális hulladéklerakók felszámolását, ároktisztítást, vízelvezetők tisztítását, járdajavítást, zöldterület karbantartást. A hosszú időtartamú programban lévő 3 fő raktárkezelői tanfolyamon vesz részt a Foglalkoztatási Hivatal szervezésében.

A festők közreműködésével lefestették a köztéri padokat, korlátokat, kerékpárállványokat, valamint egy megállapodás részeként festettek a határátkelő területén.

Idén nem volt kutyabefogás, a dögtérről való elszállításról hétszer gondoskodott az önkormányzat.

Felszólításokat is küldtek ki: 4 esetben közterületen törmeléket, gallyat, a közlekedés biztonságát akadályozó gumikat helyeztek el; 69 esetben az ingatlanok előtti zöldsáv és az árok volt elhanyagolt; egyszer a közterületen lévő állatok miatt küldtek ki felszólítást; 16 esetben ismételt felszólítást tettek. Bírságot egyszer szabtak ki.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink