Vádemelés: ittasan okozott balesetet, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a három férfival szemben, akik segítségnyújtás nélkül hagyták el az általuk okozott baleset helyszínét – közölte az ügyészség a honlapján.

A vádirat szerint 2019. január 30-án, a kora esti órákban a vádlott, hosszabb italozást követően két utasával autóba ült. A járművet vezető férfit korábban már két alkalommal is elítélte a bíróság ittas járművezetés miatt, s ennek okán vezetői engedélyét is bevonták. Az egyik megyebeli falu határában, egy mellékúton a vádlott a megengedettnél nagyobb sebességgel hajtott és ittassága folytán nem vette észre az előtte szabályosan haladó, kanyarodáshoz készülő személygépjárművet, ezért a hátuljának nekihajtott.

Az ütközés következtében a vétlen sofőr és utasa járművükkel lesodródtak az útról, és a szántóföldön álltak meg. Ezt látva a vádlott megállt, majd a sértettek autójához odament. A balesetben könnyebb sérüléseket szenvedett, de vérző sértettek kérdésére segítséget kértek tőle, ő azonban szó nélkül visszaszállt autójába, és a helyszínről társaival együtt segítségnyújtás nélkül elhajtott.

Az ütközés során a vádlott valamint egyik utasa és a sértettek is 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek el.

A vádlottat a járási ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével valamint a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztásnak bűntettével, míg társait segítségnyújtás elmulasztásának vétségével vádolja.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább olvasom »