Választás Oroszországban: közel 50 ellenzéki honlapot letiltottak

Az orosz médiahatóság arra hivatkozik, hogy az internetes forrásokat „tiltott szélsőséges tevékenységek folytatására és népszerűsítésére” használják, de a Reuters hírügynökség szerint a fejleménnyel összefügghet az is, hogy Oroszországban szeptemberben parlamenti választásokat tartanak.

A navalny.com mellett további 48 olyan honlap letiltásáról van szó, melyek összeköthetők Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikussal, Vlagyimir Putyin kritikusával, aki jelenleg két és fél éves börtönbüntetését tölti Oroszországban – írja a media1.hu.

A Roszkomnadzor (az orosz médiahatóság) hétfőtől blokkolja a Korrupcióellenes Küzdelem Alapítványához (FBK), valamint a jogutódjának számító Állampolgári Jogok Védelmének Alapítványához (FZPG), illetve a Navalnij-törzsek nevű mozgalomhoz köthető oldalakat – ezt a felügyelet közölte a TASZSZ orosz hírügynökséggel – írja az MTI.

Korábbi beszámolók szerint a hatóságok blokkolták a hozzáférést Navalnij RoszZSKH és RoszJAma nevű projektjeinek honlapjához is.

Navalnij csapata a közösségi médiában annak az aggodalmának adott hangot, hogy a hatóságok ezt követően az „okos szavazással” kapcsolatos honlapokra csapnak le. Az ilyen honlapokon tanáccsal látják el a választópolgárokat arra vonatkozóan: kire szavazzanak a kormányzó Egységes Oroszország párt legesélyesebb jelöltjével szemben.

Egy bíróság még júniusban szélsőségesnek nyilvánította a Navalnijjal kapcsolatban álló szervezeteket, vagyis lényegében betiltotta őket.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

33 éve hunyt el Csanádi Imre, költő, író, műfordító, balladagyűjtő; publicista, szerkesztő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink