Változnak a KRESZ-vizsgák januártól

[ad 1]

Mozgóképes animációkkal is találkozhatnak a tanulók. A néhány másodperces filmek valóságos közlekedési helyzeteket mutatnak majd be, és ezekben kell helyesen dönteniük a vizsgázóknak. Azt mondják, a változtatás hozzájárulhat ahhoz, hogy felkészültebbek legyenek az autóvezetők a forgalomban.

85368244

A filmbejátszások hossza legfeljebb tíz másodperc és a kérdés megválaszolására rendelkezésre álló egy perc alatt többször is lejátszhatók.

Horváth László gépjárműoktató a kötelező éves vizsgán már találkozott a mozgógépes kérdésekkel. Az oktató szerint az új, konkrét közlekedési helyzeteket életszerűen bemutató filmbejátszások segítik majd a leendő sofőrök felkészítését.

A közlekedési hatóság legutóbb 2015 januárjában újította meg az elméleti vizsga – ahogy ők mondják – kérdésbankját. Akkor lecserélték a régi, elavult rajzokat, emellett jelentősen megnövelték a kérdések számát is.

Erre azért volt szükség, mert egyre többen voltak olyanok, akik a szabályok helyett csak a képekhez tartozó helyes válaszokat tanulták meg.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink