Van egy adventi tablókiállítás, ami Farkas Éva karácsonyát mutatja be

A Hotel Glorius előtt található kiállítási fotókon a polgármester gyertyát gyújt, ajándékot ad, beszélget. Mindeközben a városban nincsenek ünnepi fények, amiket az önkormányzat helyezett volna ki és a gyertyagyújtás helyszínén 20 óra előtt már töksötét van.

A tablókon a korábbi évek adventi programjain készült fényképeket láthatjuk, Farkas Éva többször is felbukkan, mi 25-ször láttuk, de lehet, hogy van még 1-2. A fotókon a fideszes önkormányzati képviselők is szerepelnek, kivétel nélkül az összes, de Lázár János is előtűnik. A képek egy jelentős részén tehát a polgármester látható, vagy egy egyházi személlyel, vagy idősekkel, vagy gyermekekkel, vagy a város civil szereplőivel. Van néhány látványos, jó perspektívájú felvétel is, de arra nem jöttünk rá, miért kellett Farkas Évát ennyiszer rárakni a tablókra.

Mindez a szálloda előtt van, 100 méterrel arrébb, a Makovecz téren csak néhány fény pislákol vasárnap este nem sokkal 8 óra előtt. Karácsonyi fények nincsenek, mondván spórol a város, bár az a testületi ülésen sem hangzott el, hogy pontosan mennyit takarít meg a város (a vélhetően LED-fények) lekapcsolásával. A gyertyagyújtások alatt egy reflektorral világítják meg a karácsonyfa környékét.

Mindenesetre a testület fideszes többsége így döntött, ünnepi világítás és díszkivilágítás nincs a városban, helyenként lehet botorkálni a sötétben, de meg lehet nézni Farkas Éva hogyan töltötte az ünnepeket a korábbi években.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink