Van olyan önkormányzati bérlakás, amiben mosdó és WC sincs

A legutóbbi testületi ülésen döntöttek arról, hogy önkormányzati lakásokat jelölnek ki eladásra. Ennek kapcsán súlyos problémákra hívta fel a figyelmet Zeitler Ádám.

Széchenyi téri, Rudnay Gyula, Deák Ferenc, Nagy György utcai és Csanád vezér téri bérlők jelezték, hogy megvásárolnák azokat az ingatlanokat a várostól, amelyekben laknak. Ennek kapcsán érdeklődött az önkormányzati képviselő hogy az eladásokból befolyó öszeget mire fordítja az önkormányzat? Zeitler Ádám szerint ha folytatódik a tendencia és mások is jelentkeznek vételi szándékkal, akkor meg kell vizsgálni, hogy a lakáspiacba beavatkozik-e a makói önkormányzat egyszerre 7-8 lakás eladásával.

Szerinte az önkormányzati lakásokra lenne mit költeni, például az Úri utcán mosdó és WC sincs bent. Úgy vélte, a befolyó összeget üresen álló házak vásárolására lehetne fordítani és azoknak bérbeadni, akiknek gondot okoz a társadalmi együttélés másokkal a társasházakban.

Farkas Éva polgármester mindössze annyit tett hozzá, törvény szabályozza a bevétel elköltését, csak lakásra lehet költeni. Vagyis a jelenlegiek bővítésére, fejlesztésére, vagy újakra fordítják, még mérlegelés alatt áll.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink