? Varga Ferenc: A cigányság számára a változást csak a kormányváltás hozhatja el

Akinél a fenyegetés nem hat, ott ígérgetnek, 12 év kormányzás után ugyanazt, felemelik a cigányságot, ha nyernek. Elég volt az üres szavakból, ne adjuk el a szavazatunkat – üzeni a cigányságnak az ellenzéki összefogás roma, jobbikos listás képviselőjelöltje.

Varga Ferenc videójában arról beszél: sokan egy szűk rétegből kiindulva ítélik meg a magyar cigányságot, általánosságban. Régen a cigányság büszke nép volt, de mára sokuk egy erkölcstelen hatalom kiszolgálója lett. Ez a hatalom elnyom, kiszolgáltatottan tart, kampányban ígérget, majd elengedi a kezünket.

A 21. század Magyarországán még most is rengetegen nyomorban élnek, villany, víz nélkül. Elmaradások vannak az oktatás, egészségügy területén. Több cigány diplomás kell, hogy hírét vigyék, köztünk is vannak eszesek – jelentette ki a szegvári roma politikus.

Úgy látja, a felzárkóztatásból semmit nem tapasztaltak, beléjük nevelték, hogy ne akarjanak többet. Fenyegetnek, ha nem a jelenlegi hatalomra szavaznak, hogy még a közmunkát is elveszik. Azt kéri cigány honfitársaitól, adják vissza a cigányság becsületét. Szavazzanak az Egységben Magyarországért jelöltjeire és listájára, mert ,,a cigányság számára a változást csak a kormányváltás hozza el.”

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Zelk Zoltán, Baumgarten-, József Attila- és Kossuth-díjas magyar költő, prózaíró, 2012-től a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink