Varga Ferenc: ,,szeretnék a tisztességes és becsületes cigányok hangja lenni”

A Jobbik roma, szegvári országgyűlési képviselője szeretne „a tisztességes és becsületes cigányok hangja lenni” a parlamentben. Nagyon fontosnak tartja a parlamenten kívüli közösség építését is, ennek „szerves része” akar lenni.

Varga Ferenc a Népszavának elmondta: Szentesen született 1993-ban. Két öccse van.

Szüleim szerény körülmények között neveltek, édesapám jelenleg állatorvosi asszisztensként, édesanyám takarítónőként dolgozik” – jellemzi családi hátterét. 2017-ben végzett a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán gazdálkodás és menedzsment szakos közgazdászként. Feleségével és kisfiával a Szentestől nem messze lévő Szegváron él.

A civil életben kereskedelmi kontrollerként dolgozott az elmúlt években, mellette – már a második ciklusban – a Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöki tisztségét is betölti. A nemzetiségi politikával édesapja révén került kapcsolatba, míg az országos politikával tavaly, amikor a szentesi-csongrádi körzet összellenzéki jelöltjének kampányfőnöke lett.

A Jobbik volt az a párt aki megadta nekem a lehetőséget, hogy az ellenzék közös listáján befutó helyet kaphassak” – indokolja, miért éppen a Jobbik színeiben politizál.

– Az elmúlt évtizedekben a romákat mindenki csak szavazógépnek tekintette, és egy olyan társadalmi rétegnek, amelynek a szavazatát a legkönnyebb megszerezni – konstatálja Varga Ferenc. Szerinte elsősorban ezen kell változtatni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink