Városszépítő napot tartottak Hódmezővásárhelyen

A város több helyszínén gazoltak, vágtak füvet, tereprendezést folytattak szombaton.

A tabáni városrészben a kerület képviselője, Lőkösné Nagy Sarolta vezette az aktivistákat. Beszámolójában a következőket írja:

tízen jöttünk össze a Szántó Kovács János és Révai utcák kereszteződésében álló Bangó-kútnál. Időközben öten csatlakoztak még hozzánk.

 

A kút környéke különböző díszcserjékkel lett beültetve, melyeket megnyírtunk, megmetszettünk. Törperózsa és talajtakaró növények vannak a kút melletti elkerített részen, itt gyomláltunk, lemetszettük a vízhajtásokat, igyekeztünk gyökerestől kiszedni a folyondárt és a többi gyomot a felázott talajból. Szamárkóró és más szúrós gazok is voltak bőven, ezeket is kikapáltuk. A téglajárdát, a padok környékét is kigazoltuk. (Ide még visszatérünk, mert nem lettünk vele teljesen kész.) A kút körül 2 sorban ültetett cserjéket megmetszettük, igazítottuk, a levágott zöldhulladékot az út szélére halmoztuk, hogy hétfőn el tudják szállítani.

 

A fűkaszások és a fűnyírósok elmentek a Botond utca-Révai utca kereszteződésébe, ahol a kilátást akadályozó derékig érő füvet vágták le, de levágták a járda felőli részt is. A Dózsa Gy. utcán egy elhanyagolt porta előtt vágták le a magasra nőtt füvet. A Damjanich utcán egy buszmegállót is ők tettek rendbe.

 

A kútnál dolgozó csapat egy része 11 óra körül befejezte a munkát, másik része a Tabáni templom előtt álló buszmegállóhoz ment át, ahol a megálló oldaláról szedtük le az igénytelen falfirkát. Ki lett gazolva az útpadka, valamint a szemközti megállónál is tereprendezés volt. 13 óra körül végeztünk.

Dr. Berényi Károly alpolgármester Susánban, a Gonda József utcán a Kalmár Zsigmond Szakiskola és a Samu-ház melletti derékig érő gaz- és fűtengert tüntette el 10 segítőtárs közreműködésével. A Mátyás utcán a Gonda saroktól a Szeremlei utcáig szintén levágták az útszéli, árokparti füvet, két buszmegálló környezetét is rendbe hozták.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink