Végelszámolás alatt az Elios

Végelszámolás alá került szeptember 28-án a korábban Tiborcz István résztulajdonában is lévő Elios Zrt – tudta meg az RTL Híradó. Hogy miért, arra nincs utalás a cégnyilvántartásban.

Az Elios-botrány egyik legfontosabb cége, a Sistrade Kft. már áprilisban végelszámolás alá került. A társaság április 1-jén a jogutód nélküli megszűnés mellett döntött.

„Kivettek mindent, amit tudtak, elvitték haza a pénzt. Ahhoz, hogy ne lehessen egy kormányváltás után vizsgálni a cégeket, ki kell őket tisztítani, el kell tüntetni a papírt, aztán majd a végén kiderül, hogy valakik ellopták a papírokat, vagy elégtek”

– mondta a Híradónak Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő.

„Nem fogja megmenteni Tiborczot az, hogy végelszámolják a céget, ahogy a sem, hogy kiköltözött Spanyolországba. El fognak indulni azok az eljárások, amelyeket Polt Péter eddig altatott, csak azért mert Orbán Viktor családtagjaihoz kötődtek”

– mondta Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció előválasztási miniszterlenök-jelöltje.

Keresték az Elios jelenlegi vezérigazgatóját, Dénes Balázst, de nem kaptak tőle választ.

Emlékezetes, hogy a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a volt cégét az OLAF korábban hónapokig vizsgálta. Azokat a közbeszerzéseket ellenőrizték, amelyekkel a cég magyar települések közvilágítását újította fel. Az eljárások több mint 13 milliárd forintnyi uniós támogatást tartalmaztak, az OLAF pedig a súlyos szabálytalanságok feltárása után azt javasolta, hogy a teljes összeget vonják meg Magyarországtól. Végül a magyar kormány maga döntött úgy, hogy nem is nyújtja be Brüsszelnek a számlákat. A hazai rendőrség pedig hiába vizsgálta, végül úgy ítélte meg, hogy nem történt bűncselekmény.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

73 éve született Rakovszky Zsuzsa, Kossuth-díjas magyar író, költő, műfordító; a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink