Veszélyhelyzet ideje alatt is árulta a kábítószert Szegeden és Hódmezővásárhelyen

Egy a veszélyhelyzet idején is drogot árusító kábítószer-kereskedő ellen indult eljárás Szegeden, az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészségi szóvivője szerdán az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a férfit bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítják.

A megalapozott gyanú szerint 2018 júliusában – egy már tavaly május óta letartóztatásban élő testvérpár vezetésével – olyan bűnszervezet jött létre, amelynek tagjai jellemzően Szegeden és Hódmezővásárhelyen értékesítettek amfetamint, kokaint és marihuánát. A csoport tagja volt a most őrizetbe vett szegedi férfi is, akinek a vezetők által biztosított kábítószer továbbadása volt a feladata a fogyasztókat felhajtó társainak. A gyanúsított folyamatosan koordinálta a kábítószer beszerzését, terítését és értékesítését, valamint az abból származó bevételek elosztását.

A férfi társai lebukását követően saját beszerzési, értékesítési forrásokat kiépítve tovább folytatta tevékenységét, egészen hétfői elfogásáig.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt a férfi egy hónapos letartóztatásának elrendelésére – tudatta a csoportvezető ügyész.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink