Veszélyhelyzet ideje alatt is árulta a kábítószert Szegeden és Hódmezővásárhelyen

Egy a veszélyhelyzet idején is drogot árusító kábítószer-kereskedő ellen indult eljárás Szegeden, az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészségi szóvivője szerdán az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a férfit bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítják.

A megalapozott gyanú szerint 2018 júliusában – egy már tavaly május óta letartóztatásban élő testvérpár vezetésével – olyan bűnszervezet jött létre, amelynek tagjai jellemzően Szegeden és Hódmezővásárhelyen értékesítettek amfetamint, kokaint és marihuánát. A csoport tagja volt a most őrizetbe vett szegedi férfi is, akinek a vezetők által biztosított kábítószer továbbadása volt a feladata a fogyasztókat felhajtó társainak. A gyanúsított folyamatosan koordinálta a kábítószer beszerzését, terítését és értékesítését, valamint az abból származó bevételek elosztását.

A férfi társai lebukását követően saját beszerzési, értékesítési forrásokat kiépítve tovább folytatta tevékenységét, egészen hétfői elfogásáig.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt a férfi egy hónapos letartóztatásának elrendelésére – tudatta a csoportvezető ügyész.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gyermeknapra Bohócdoktor csomagot kapott 25 gyermekkórház

A gyermeknap előtti hetekben a piros orros önkéntesek lelkesen dobozokba csomagolták a játékokat, írószereket, finomságokat tartalmazó ajándékokat, melyeket a Foxpost szállít ki a gyermekkórházakba. A tárgyi adományozás segíti a hosszabb ideig benn fekvő gyermekek számára a lelki egyben maradást.

Tovább olvasom »