Veszteséges évet zárt a Continental, de idén már növekedést várnak

A járványhelyzet miatt online értékelte a 2020-as üzleti évét a Continental. A vállalat eladásai 6,8 milliárd euróval estek vissza 2019-hez képest (44,5 milliárdról 37,7-re), a Conti operatív működési eredménye 718 millió euró mínuszt mutat, míg a bevételek 962 millió eurós mínuszt értek el.

Wolfgang Schäfer pénzügyi vezető kedden délelőtt elmondta: a kiigazított működési mérleg 1,3 milliárd euró, ez jócskán elmarad a 2019-es 3,2 milliárd eurótól, míg az EBIT 3,5 százalékos lesz a tavalyelőtti 7,3 után.

Schäfer szerint a Continental nem elégedett az eredményeivel, ugyanakkor jobb évet zárt a vállalat, mint amire 2020 tavaszán, a koronavírus-járvány kezdetekor számított.

Nikolai Setzer vezérigazgató kiemelte, hogy egy nagyon nehéz éven van túl a Continental, éppen ezért megköszönte a vállalatcsoport összes dolgozójának a munkáját és helytállását. A Continental képes volt gyorsan reagálni a válságra, ennek köszönhető, hogy az év második felében már pozitív mérlege lehetett – fűzte hozzá.

A tavalyi számokról szólva Setzer elmondta, hogy a nehéz körülmények között nem rossz eredmény, amit a vállalat elért, az idei, jubileumi évre pedig növekedéssel számolnak.

A német autóipari beszállító 40,5 és 42,5 milliárd euró közötti bevétellel, azaz 2020-hoz képest növekedéssel számol, és a 2019-estől nem sokkal elmaradó 5-6 százalékos EBIT-et vár.

A Continental számára az autonóm járművek fejlesztése lesz az egyik legfontosabb terület az idén, valamint a vállalat folytatja a technológiai céggé való átalakulását, persze úgy, hogy a járműipar továbbra is fókuszban marad. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

A nap idézete

204 éve született Semmelweis Ignác Fülöp, magyar orvos, „az anyák megmentője”.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink