Vetélkedőket hirdetett a múzeum

A Makói Múzeumért és Kultúráért Alapítvány és a József Attila Múzeum honismereti vetélkedőket hirdet általános- és középiskolásoknak.

25969184

„Kerek egy ég alatt…” IV. – néprajzi  vetélkedő alsó tagozatos csapatok részére.

Idén a ház körüli munkákhoz / ház meszelés, főzés, hímzés, állatgondozás, földművelés/ kapcsolódó feladatsorokat kell majd megfejtenetek, és visszaküldeni címünkre. Jelentkezni 2015. október 22-ig lehet a makói József Attila Múzeum címére /Makó, Megyeház u.4./ vagy e-mailben, rozmaring37@gmail.com címen.

A verseny 4 feladatlapos fordulóból áll. A 4 forduló összesített eredménye alapján a legjobban teljesítő 10 csapat 2016. májusában méri össze tudását a szóbeli vetélkedőn, döntőn.

Minden résztvevő csapat jutalomban részesül, de az első három helyezett csapat egy egész napos kiránduláson vehet részt.

„Egy makói mecénás” – általános iskola felső és középiskolás 9- 12.évfolyamainak számára.

Espersit János (Nagyszentmiklós, 1879. jan. 18. – Mezőhegyes, 1931. nov. 29.): ügyvéd, újságíró. A kolozsvári egy.-en tanult. Ügyvédi gyakorlata mellett sokat írt a Makói Újságba, 1910-től mint a Makói Független Újság felelős szerk.-je a polgári demokrácia, a liberalizmus és a radikalizmus eszméit terjesztette. 1918-ban Makón élére állott a polgári demokratikus forradalomnak, a Megyei Nemzeti Tanács elnöke lett. 1919 jan.-jában visszavonult a közéletből. A Tanácsköztársaság bukása után bíróság elé állították. Internáló táborból való szabadulása után átvette a Makói Újság szerkesztését, amely nevét később Makói Reggeli Újságra változtatta. 1913-ban barátságot kötött Juhász Gyulával, 1921-ben József Attilával.

A levelező vetélkedőre öttagú csapatok jelentkezését várják.  Jelentkezni 2015. október 22.-ig lehet a makói József Attila Múzeumban, vagy e-mailben, rozmaring37@gmail.com címen.

A verseny 4 feladatlapos fordulóból áll. Az 4 forduló összesített eredménye alapján a legjobban teljesítő 10 csapat  2016 májusában méri össze tudását a megrendezésre kerülő szóbeli vetélkedőn, döntőn. Minden résztvevő csapat jutalomban részesül, de az első három helyezett csapat egy egész napos kiránduláson vehet részt.

A vetélkedővel kapcsolatban érdeklődni lehet a múzeum telefonszámán: 06-62-213-540, vagy Badicsné Szikszai Zsuzsannánál 06-20-511-3094-as telefonon.

(fotó: archív)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Újraavatták Espersit János sírját Makón

Espersit János támogatta József Attilát, jó viszonyban volt Juhász Gyulával, Móra Ferenccel, ő hívta Makóra Rudnay Gyulát és növendékeit 1925–27-ben a nyári művésztelepre. A római katolikus temetőben lévő sírját halálának 90. évfordulója alkalmából újraavatta az önkormányzat, a város és a József Attila Múzeum alapítványa, valamint a múzeum.

Tovább »

A Continental korábbi vezetői is érintettek a dízelbotrányban

A hannoveri ügyészség kibővítette nyomozását a Continental volt vezetői ellen a Volkswagen károsanyag-kibocsátási botrányában. A beszállító négy korábbi vezetője került az igazságszolgáltatás látókörébe – számolt be róla az autopro.hu az Automobilwoche cikke alapján.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink