📺 Vezsenyi László: Elindult egy folyamat, aminek az lett a vége, hogy kénytelen voltam elhagyni a pályát

A makói Vezsenyi László 32 éves tanári pályafutása után mondott fel, elmondása szerint a státusztörvény bevezetése és a pedagógustársadalom közönye miatt. Ezekről kicsit bővebben is beszélt az RTL Reggeli c. műsorában.

A makói ,,vasalódeszkás” tanár a műsorban felhívta rá a figyelmet: az RTL olyan pedagógusokat is szeretett volna megszólaltatni, aki ott maradt a József Attila Gimnáziumban, de nem jött össze, mert tankerületi engedéllyel nyilatkozhattak volna csak. Vezsenyi szerint ezt már korábban is szerették volna elérni a tankerületnél, de ő nem hajlott rá és kifejtette a véleményem az oktatásról, ami nem volt túl pozitív.

,,Elindult egy folyamat, aminek az lett a vége, hogy kénytelen voltam elhagyni a pedagógus pályát”

– fogalmazott.

A státusztörvény kapcsán elmondta: neki már nem volt választása, vannak, akik ugyanilyen, vagy hasonló helyzetben vannak, míg mások kipróbálják az új rendszert. Szerinte

az elgondolkodtató, hogy a kormányzat szerint nincs pedagógushiány, de közben rengeteg nyugdíjast foglalkoztatnak vissza és könnyítést vezetnek be a tanári hivatás betöltéséhez. Olyan személyek is órát adnak, akiknek végzettsége sincs.

Hozzátette, a tankerületi vezetők, iskola igazgatók saját maguk degradálják le a pedagógusi hivatást, akik így alkalmaznak munkaerőt. Ha a magyar társadalomnak ez megfelel és nem probléma, hogy egy felhígult pedagógus gárda neveli a jövő magyarságát, akkor nincs mit tenni – zárta gondolatait az ország legismertebb ex-testnevelő tanára.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Pilinszky János a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, Baumgarten-díjas, József Attila-díjas és Kossuth-díjas.

Tovább »

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »