Visszatért Makóra Erzsébet királyné

A József Attila Múzeum a kecskeméti Katona József Múzeum szeptemberben nyílt „Magyarország áldott emlékezetű királynéja” – Sisi, Ferenczy Ida és a magyar udvartartás című tárlatára adta kölcsön.

A tárlat középpontjában Erzsébet királyné élete, Magyarországhoz és a magyarokhoz fűződő viszonya állt. Négy teremben mutatták be az ún. magyar udvartartás tagjait, mindennapjait Erzsébet királyné környezetében. Kiállításuk sajátosan kecskeméti szemszögből közelít a témához, hiszen a kiállítás főszereplői közé emeli Erzsébet királyné felolvasóhölgyét, a kecskeméti születésű és szeretett szülővárosában rendkívül népszerű Ferenczy Idát – áll a kecskeméti múzeum tájékoztatójában.

A korlátozások miatt a tárlat online is megtekinthető, ide kattintva.

Karlovszky Bertalan 1900-ban festette Erzsébet királynét ábrázoló képét. A mű egészen nagy méretű, 238×155 centiméteres.

A visszaérkezést megosztotta közösségi oldalán a József Attila Múzeum:

Ismét hazatért Makóra Karlovszky Bertalan: Erzsébet királynéról készült festménye. A kecskeméti Katona József Múzeumban…

Közzétette: József Attila Múzeum – 2021. január 27., szerda

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Dr. Lantos Péter professzor lesz Makó díszpolgára

Szerdán zárt ülésen döntött arról a testület, hogy Makó Város Díszpolgára kitüntető címet adományoz Dr. Lantos Péter professzor részére, elismerve ezzel egész életművét, mellyel általános elismerést szerzett, és hozzájárult Makó város jó hírnevének öregbítéséhez. Az elismerést az augusztus 20-i ünnepségsorozat részeként adják át.

Tovább olvasom »