Visszatért Makóra Erzsébet királyné

A József Attila Múzeum a kecskeméti Katona József Múzeum szeptemberben nyílt „Magyarország áldott emlékezetű királynéja” – Sisi, Ferenczy Ida és a magyar udvartartás című tárlatára adta kölcsön.

A tárlat középpontjában Erzsébet királyné élete, Magyarországhoz és a magyarokhoz fűződő viszonya állt. Négy teremben mutatták be az ún. magyar udvartartás tagjait, mindennapjait Erzsébet királyné környezetében. Kiállításuk sajátosan kecskeméti szemszögből közelít a témához, hiszen a kiállítás főszereplői közé emeli Erzsébet királyné felolvasóhölgyét, a kecskeméti születésű és szeretett szülővárosában rendkívül népszerű Ferenczy Idát – áll a kecskeméti múzeum tájékoztatójában.

A korlátozások miatt a tárlat online is megtekinthető, ide kattintva.

Karlovszky Bertalan 1900-ban festette Erzsébet királynét ábrázoló képét. A mű egészen nagy méretű, 238×155 centiméteres.

A visszaérkezést megosztotta közösségi oldalán a József Attila Múzeum:

Ismét hazatért Makóra Karlovszky Bertalan: Erzsébet királynéról készült festménye. A kecskeméti Katona József Múzeumban…

Közzétette: József Attila Múzeum – 2021. január 27., szerda

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Kiderült a makói Fidesz összes jelöltje

Lázár János feltöltött egy fotót az oldalára, amin rajta kívül kilenc fő látható, Farkas Éva mint polgármesterjelölt és még nyolcan, akik vélhetően a Fidesz képviselőjelöltjei lesznek Makón.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink