Voltak balesetek a Hagymatikum új részlegében, de a nem rendeltetésszerű használat miatt

A szerdai testületi ülésen is szóba kerültek a Hagymatikumban történt balesetek, amelyekről leginkább a Facebookon lehetett olvasni. Az üzemeltető szerint 2-3 baleset valóban történt, de nem merült fel az ő felelősségük.

A városi mende-mondákkal nagyon nehéz mit kezdeni. Egy fürdő, – nem csak a makói, hanem bármelyik – alapvetően veszélyesebb üzem. Kisebb-nagyobb balesetek minden fürdőnél vannak. Elcsúszik valaki, beüti valamilyen testrészét, ezek előfordulnak és eddig is voltak – fogalmazott a testületi ülésen Ember Alex.

A Hagymatikumot is magába foglaló Makói Szolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója kifejtette: beleértve az új részleg átadás óta eltelt időszakot is, nem volt nagyon súlyos baleset. Néhány valóban történt, de fel sem merült az üzemeltető felelőssége. Ezek a nem rendeltetésszerű használat miatt következtek be, de ettől függetlenül vizsgálják és mindent elkövetnek, hogy amennyire lehet, minimalizáljuk a baleseteket.

Ismertette, hogy az új csúszdáknál 3-4 ezer lecsúszás közül 2-3 végződött olyan balesettel, ami orvosi beavatkozást igényelt. Kétszer például csúszás közben felült a vendég, ami tilos, de Ember elmondása szerint az érintettek elismerték a felelősségüket. Egyszer valaki a fejét verte be, de ellátás után folytatta a fürdőzést, egy másik vendég, egy fiatal hölgy pedig a medencecsontjánál ütötte meg magát.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink