VONA7 – Belepillanthattunk a fideszes tanácsadók beteg lelkébe

[ad 1]

Az MSZP elnökéről, a Habony Árpádhoz köthető, G. Fodor Gábor vezette internetes lap jelentetett meg vállalhatatlan írást. Vona Gábor véleménye szerint a cikk bepillantást engedett abba, ahogyan a miniszterelnök főtanácsadói, a konzervativizmus ideológiai leplébe burkolózva élik ki beteg aberáltságaikat.

“Hová lettek a keresztény-nemzeti értelmiségiek ilyenkor?”

– tette fel a költői kérdést a frakcióvezető. Vona, mint mondta elvárná többek között

Ákostól, Osztie Zoltántól, a CÖF vezetőitől, a jobboldali lapok szerkesztőitől, hogy álljanak ki egy közleményben a nyilvánosság elé, deklarálva azt, hogy sem a portál tulajdonosának és sem a főszerkesztőjének nincs helye a jobboldalon.

Meglátása szerint a cikk felcsillantotta azt, hogy mire számíthatunk 2018-ban. Szilárd vélemény azonban, hogy a jobbikosoknak nem szabad részt venni az iszapbirkozásba, meg kell próbálniuk az ilyen aljas támadások közepette is úriemberként viselkedni és tisztességes politikai versenyt folytatni. Vona kiemelte, hogy a Jobbiknak kell megváltoztatnia a hazai politikai kultúrát, mert most még csak a verbális erőszak eszközeivel támadják egymást a politikai ellenfelek, de történelmi példákból okulva nem kizárt, hogy a feszültség fokozódásával és egy a jelenlegihez hasonló, nehéz gazdasági helyzetben ez idővel fizikai erőszak formájában is testet ölthet.

A terrorhelyzetről szóló Alaptörvény módosítás felvetésekor Orbán Viktor azt állította, hogy felhatalmazást kér, ami Európában mindenhol adott, ám ez hazugság, sem a francia, sem a német jogrendszer nem ismer ilyet. Vona leszögezte, hogy a Jobbik korábban is konstruktívan állt a kérdéshez, hiszen a nemzeti párt javasolta először a hadsereg bevetését, valamint a kerítés építését is. A magyar társadalom egyaránt fél a terrorizmustól és a bevándorlástól. A Fidesz hatalmi mámorában ezt akarja meglovagolni és a rendeleti kormányzást készíti elő. Ám a társadalom Vona szerint már Orbán Viktor hatalmi tébolyától is fél. A Jobbik módosító javaslatai egyrészről biztosítják az ilyen helyzetben a szükséges lépések megtételének lehetőségét, de kizárják a visszaéléseket, így például a média totális kontrollját. A Jobbik álláspontja szerint az ilyen súlyú intézkedésekről az Országgyűlés négyötödös többségének, és nem a kormánynak kell döntenie.

Vona Gábor arra kérte a fideszes szimpatizánsokat, hogy gondolkozzanak el azon, hogy Gyurcsány Ferenc ilyen felhatalmazás birtokában vajon mit tett, tehetett volna 2016-ban?

Lázár János bürokráciacsökkentő programja kapcsán a bürokráciát a “magyar államigazgatás nagy démonának” nevezte. Vona úgy véli, hogy bőven van a háttérintézmények között felesleges, amitől meg lehetne szabadítani az országot. Ám ebben a formában a tervezetet előkészítetlen, fűnyíróelvszerű megszorításnak tartja. Mint mondta, ha “a Kormány a takarékosságot ilyen fontosnak tartja, akkor talán magán kellene elkezdeni a karcsúsítást”, hiszen még soha nem volt ennyi államtitkára Magyarországnak, mint ma.

Ma tartja 2016-os évadnyitóját a Jobbik, amin Vona Gábor, a párt elnöke is beszédet mond. A műsorban elmondta, hogy a szombati beszédében a 2016-os évet érintően több fontos bejelentést is tesz. A beszédet az N1TV élőben közvetíti.

(alfahir.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink