Zeitler Ádám: a szemétszállítás nem teljesen úgy zajlik, ahogy a polgármester közölte

A korábban megszokott ürítési rend nem változott, a kommunális, a szelektív és zöldhulladék gyűjtése, valamint a lomtalanítás az eddig megszokott rend és mennyiségek alapján történik – közölte ma Farkas Éva Erzsébet. Zeitler Ádám szerint a valóságban ez nincs így.

A polgármester ma azt írta, július elsejétől a hulladékgazdálkodás állami közfeladattá vált. Makón a hulladékgyűjtési-szállítási tevékenységet ahogy eddig is, a DTKH Nonprofit Kft. végzi ugyanazon személyi és tárgyi állománnyal, így a lakosság nem vehette észre a változást.

Sajnos a valóságban ez nincs így. Elsősorban a társasházi övezetekből kaptam számos jelzést, hogy a szemét elszállítása akadozik, sok esetben több ürítési nap is kimarad, a hulladék pedig a konténerekben és azok környékén halmozódik fel

– ezt Zeitler Ádám önkormányzati képviselő írta oldalán. Elmondása szerint több esetben előfordult, hogy a Hunyadi utca, a Csanád vezér tér, a Csipkesor és a Lordok környékén nem vitték el a szemetet. Állítólag némelyik szállító jármű műszaki hibás, emiatt nem tudja teljesen kiüríteni a kukákat.

Zeitler szerint amennyiben a város valóban a turizmusra kívánja építeni a jövőjét, nem engedhetjük meg, hogy közterületeinken halomban álljon a hulladék. A lakók tudatos informálása mellett az új szolgáltatóval való rendszeres kapcsolattartásra és a problémák kezelésére van szükség, mert

július 1. óta sokat romlott a szolgáltatás színvonala.

Javaslatot is tett:

  • Rendszeres szemétszállításra van szükség, amely ténylegesen meg is történik.
  • A rossz állapotú konténereket le kell cserélni.
  • A kukákat, főleg a nyári időszakban, rendszeres időközönként mosni kellene.

Egy fotót is közzétett, ami a könyvtár mögött készült néhány hete:

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink