155 migránst utasítottak ki

[ad 1]

A Szegedi Járásbíróságon február 8. és február 14. között összesen 155 migráns személy ügyében tartottak gyorsított bírósági tárgyalást.

A határzár tiltott átlépésének bűntette miatt indult büntetőügyekben a bíróság valamennyi esetben büntetőjogi felelősséget megállapító határozatot hozott és 133 esetben egy évi, míg 20 esetben két évi Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte a vádlottakat, ezen kívül 2 vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki kiutasítás alkalmazása mellett.

A vádlottak az írásba foglalt ítélet anyanyelvükre történő fordítását nem kérték.

A vádlottak a szerb-magyar államhatáron felállított, a már mások által korábban megrongált kerítésen kialakított résen keresztül, továbbá a kerítés alatt vagy felett átbújva jöttek be jogosulatlanul.

A vádlottak többségében szomáliai, pakisztáni, iráni és szír állampolgárságúnak vallották magukat, de volt aki szerb, algériai, afgán, marokkói és indiai személyi adatokat közölt.

(Szegedi Törvényszék sajtóosztály)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink