Migránsok fogtak fegyvert magyar határőrökre Csongrád megyében

[ad 1]

Fegyveres incidensre került sor a Csongrád–megyei magyar határszakaszon pénteken kora reggel – írja a Magyar Idők online kiadása.

Majdnem fegyverhasználattal járt egy incidens a Csongrád–megyei magyar határszakaszon péntek kora reggel – tudta meg a Magyar Idők.

A magyar rendőrök és katonák azt látták, hogy a határszakasz szerb oldaláról a migránsok egy nagyobb csoportjából csőre töltött kézifegyvert fognak rájuk.

A határvédelmi szolgálatot teljesítő katonák erre reagálva, a rájuk vonatkozó szabályok szerint tüzelőállást vettek fel, de nem lőttek.

A migránscsoport ennek hatására elvonult.

A lap információi szerint a kiváló szerb-magyar együttműködésnek köszönhetően, a magyar hatóságok jelzése után a szerbeknek sikerült elfogni a csoportot, de ekkor nem találtak náluk fegyvert.

Pénteken egy másik súlyos eset is történt a magyar-szerb határnál. A Magyar Idők forrásai szerint Mórahalomnál, a magyar oldalon két rendőrautó lezárta az utat, de a hatósági zárat egy embercsempész gépjármű áttörte.

Itt a rendőrök már kénytelenek voltak használni a fegyvereiket.

(hirado.hu, fotó: archív)

[ad 2]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink