25 év után elköszön a makói kézilabdától Nagy György Sándor

Nagy György Sándor előbb a Makói Kézilabda Club elnökeként, majd az NB2-es férfi csapat szakosztályvezetőjeként tevékenykedett. Az elmúlt néhány év megviselte, úgy érzi, pihenésre van szüksége. A leköszönt csapatvezetővel interjút készítettünk.

A kezdetek

50 évesen felkértek, hogy vállaljam el az elnökséget a kézilabda clubnál, 1994-ben. Ennek előzménye, hogy 1992-ben és 1993-ban megnyerte a férfi csapat a bajnokságot, de nem került fel az NB2-be. Ez a régi ,,nagy” csapat volt, Szabó Laci, Paku, Farkas, Dobó Karcsi. Először a Békés került fel, majd a Pick Szeged. A harmadik évben viszont összejött, akkor is nagyon jó csapatunk volt. Az NBI/B-ben a 1995/96-os szezonban 6. helyet értünk el, majd 9. és 12., akkor estünk ki. Ez volt az első három év amikor a ,,nagyok” játszottak.

 

Tudták Makón, hogy sok sportszervezéssel foglalkoztam. Kiss Pál ajánlott be és megválasztott a közgyűlés, majd egészen 2015 tavaszáig voltam a csapat elnöke. Nagyon szép évek voltak: a Magyar Kupában játszottunk a Veszprém ellen a legjobb nyolcba kerülését, oda-vissza alapon; Szegeden megvertük a Tatabányát 2 ezer néző előtt; volt olyan évünk, amikor Nyíregyházára 4-500-an jöttek utánunk kupa meccsre.

Kétszeres bajnokok, de nincs pénz magasabb osztályra

Olyan jeles játékosok voltak nálunk, mint Dobó Karcsi, Bárány Zsolt, ők edzők is voltak nálunk. 2001-ben megnyertük az NB2-t 4 pont előnnyel, így 2001 őszén elindultunk újra az NB1/B-ben. Hetedik helyen kezdtük, évekig folyamatosan bennmaradtunk, szép számú nézőközönség előtt izgalmas meccseket vívtunk.

 

2004-ben, 8 éves pályafutás után megkaptam a Makó Város Sportjáért kitüntetést, de folytattam tovább, nem azért csináltam, hogy kitüntessenek. Szerettem csinálni.

 

Sajnos 2009 tavaszán kiestünk az NB2-be. Ott először 3. lettünk, majd kétszer megnyertük újra a bajnokságot, de nem tudtuk vállalni a feljutást pénz hiányában.

Pengeélen

2016 óta három évben is pengeélen táncoltunk, hogy bennmaradunk, vagy kiesünk. Tavaly kérelemre visszasorolták a csapatot, hiszen a 9. már kiesőnek számított, de maradtunk az NB2-ben. A mostani szezonban a 11. hely jött össze, 7 ponttal.

 

Három-négy éve olyan helyzetbe kerültünk, hogy nem túlzás azt mondani, a riválisok belőlünk erősítettek. Elment többet között Balán Róbert, Kiss András, Bagi Balázs, Endrei László. Összességében az elmúlt pár évben 8-9 olyan játékost vittek el, akik az NB2-ben meghatározóak voltak. Innentől kezdve nem tudtunk lépést tartani a többiekkel. Olyan pénzek mozognak már az NB2-ben, amivel nem tudunk megküzdeni.

Szomorú befejezés

Elég szomorú volt ez a szezon. Nagyon hiányos volt a keret, ezzel a hét ponttal papíron biztos volt a kiesés. A szövetség viszont jelezte, ha a csapat hajlandóságot mutat a jövő évi NB2-es szereplésre, akkor visszasorolhatják. Én sok sikert kívánok nekik.

 

Az elmúlt időszak, nagyrészt a 2015-ös csapatösszevonás óta a csapat teljesítménye megviselt, a szezon közbeni eligazolások. Jöttek egészségügyi problémák, most is műtét után vagyok. Június 30-án lejárt a szerződésem, úgy döntöttem nem kívánok tovább a kézilabdával foglalkozni. Lehet, hogy nem bírom ki, de most úgy érzem, hogy pihenek és nem akarok foglalkozni vele.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,Könnyű úgy reménykedni, hogy meg sem fordul a fejedben a reménytelenség érzése. A remény azt jelenti, akkor bízunk akár a lehetetlenben, akár a csodában, amikor bizonytalan a holnapunk.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink