30 milliárd forint elköltése után 3 perccel lesz rövidebb a menetidő a Szeged-Vásárhely vonalon

Alig 3 perccel csökkenhet a MÁV szerint a menetidő a Szeged-Hódmezővásárhely vonalon, pedig közel 30 milliárd forintot költöttek csak a pályára az immár 70 milliárdnál is drágább tram-train beruházásból – írja az Átlátszó.

A beruházás keretében 100 kilométer/órás sebességre építették át Hódmezővásárhelyig a 135-ös vasútvonalat, és több állomást is felújítottak.

A vasút 3 év után február 22-én indult újra, a vonatok azonban egyelőre nem lettek gyorsabbak, hiába új a pálya. Az Átlátszó szerint MÁV vonatkövető rendszere alapján a szerelvények továbbra is 80-nal mennek a két város között. A menetrendi idő ennek megfelelően 37 perc a 33 kilométeres szakaszra.

A lap megkereste a MÁV-ot az ügyben, amely azt válaszolta, a Szeged–Hódmezővásárhely vonalszakaszon 100 km/h a pályasebesség – kivéve Algyő állomás két váltókörzetében, ahol 80 km/h.

A Szeged-Békéscsaba vonali vonatok jelenleg érvényes menetrendjét még 80 km/h-ás sebességgel alakították ki. A menetidő, menetrend többek között függ a vonal járműállományától, azok megengedett sebességétől, a Szentes felől, illetve felé csatlakozást adó vonatoktól, valamint szükségesek a végleges pályaparaméterek.

– magyarázták.

Hozzátették: a várható sebességemelés (100 km/h-ra) a jelenlegi kalkulációk alapján 3 perccel rövidebb menetidőt tesz lehetővé. Összehasonlításképp, a két város között a leggyorsabb busz 30 perc alatt teszi meg a Szeged-Hódmezővásárhely távot

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Magyarország is támogatja az új szankciókat, még ha mást is állít a kormány

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 (ezt kétszer is elmondta) tagállam nevében tett. Ebben a következő szerepel: ,,partnereinkkel együttműködve a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket terjesztünk elő Oroszországgal szemben.”

Tovább »

A nap idézete

77 éve hunyt el Bartók Béla, magyar zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője, a Zeneakadémia tanára; a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője.

Tovább »

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink