Könyvbemutató Makón: Gyilkosság karácsonykor

Okóber 14-én mutatják be Herczeg Sándor: Gyilkosság karácsonykor c. kötetét a makói könyvtárban.

A szerző korábban a Makói Csípősnek elmondta, a könyvben szereplő első ügy 1888-ban, az utolsó 1958-ban borzolta fel a Maros-parti település életét. De nem csupán makói esetekről olvashatunk, a könyvben szó lesz apátfalvi, magyarcsanádi és nagylaki gyilkosságokról is. Összesen 18 fejezet lesz, melyek nagyjából 20 ügyet fednek le.

A makói témák nagyon fontos forrása a József Attila Könyvtár és Múzeumban található újságarchívum. Emellett használta az Arcanum Digitális Tudománytárat is. A könyvet a makoanno.hu oldal jóvoltából korabeli fotók is színesíteni fogják. Előző könyveihez hasonlóan nem maradhatott ki a „temetőjárás”, igyekezett megtalálni az áldozatok (a tettesekét általában nehezebb) síremlékét. Utánanézett korábbi makói kiadványoknak is, illetve elment a régi esetek helyszíneire is.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Gyógykezelés után nem tért vissza a börtönbe

A férfit a rendőrség már másnap elfogta és előállította. A járási ügyészség fogolyszökés bűntette miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a férfival szemben a bíróság a bűnösség beismerése esetére további 30 nap elzárást szabjon ki – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink