32 éve vonult ki a Fidesz a trianoni megemlékezésről

1990-ben a Fidesz frakciója még úgy volt vele, hogy az elszakított- és szétszakított magyarságra való megemlékezés vállalhatatlan.

Az egyik parlamenti ülésnapon az egyik országgyűlési képviselő vetette fel, hogy egyperces néma felállással emlékezzenek meg az akkor még 70. évfordulóról. Akkor történt a Fidesz kivonulása. A Fidesz-frakció tagja volt akkoriban Áder János, Deutsch Tamás, Kósa Lajos Kövér László vagy éppen Orbán Viktor is.

A parlamenti jegyzőkönyv szerint:

“Szabad György házelnök: Tisztelt Képviselőtársaim! Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.) Köszönöm szépen.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

108 éve hunyt el Pósa Lajos, költő, meseíró, dalszerző, a magyar gyermekirodalom klasszikusa.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink