39%-al volt több a halálozás Csongrád-Csanádban, mint a korábbi években

Az európai statisztikai hivatal adataiból kiderült: október 26. és november 22. között 39%-os volt a többlethalálozás a megyében 2016-2019 átlagához képest. Az adatsort Karácsony Gergely tette közzé.

Budapest főpolgármestere arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a fővárosban fele akkora volt a járvány miatti halálozás, mint az ország egészében.

Szerinte ,,nem szabad hagynunk, hogy a halálozási statisztikák rideg adatokká váljanak„, de ,,éppen az áldozatok emléke és az életek mentése követeli meg tőlünk, hogy tisztán lássuk a járvány tényeit.”

A magyar statisztikai hivatal nem közli a halálesetek területi eloszlását, az európai statisztikai hivatal azonban igen. Ezekből kiderül, vannak olyan megyék, amelyekben a járvány tetőzésekor csaknem kétszer annyian haltak meg, mint az előző évek azonos időszakában, míg máshol, például Budapesten, ennek a töredékét látjuk.

Karácsony felteszi a kérdéseket: a kormány miért rejtegeti a területi adatokat, az egyes kórházak adatait és miért várják ezek után, hogy az emberek megbízzanak bennük?

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Kiderült a makói Fidesz összes jelöltje

Lázár János feltöltött egy fotót az oldalára, amin rajta kívül kilenc fő látható, Farkas Éva mint polgármesterjelölt és még nyolcan, akik vélhetően a Fidesz képviselőjelöltjei lesznek Makón.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink