466 millió forintból újítják fel a makói kórházat – a szülészetről továbbra sincs hír

Mintegy félmilliárd forintot fordítanak a sebészet és a krónikus belgyógyászat korszerűsítésére – írta a Délmagyarország pénteken. Hogy a szülészeti osztály mikor kerülhet vissza, az nem derült ki a cikkből. Dr. Kallai Árpád főigazgató legutóbb 2021 májusában beszélt arról, hogy majd visszállítják.

A sebészet átkerül az új épületszárnyba, ott, ahol eddig a krónikus bel­­gyógyászat volt. Az utóbbi hónapokban ez Co­vid-osztályként működött. Az az épületrész, amelyben eddig a sebészet működött, teljesen megújul, modernizálják a gé­pészeti berendezéseket, új erős- és gyengeáram-hálózatot épí­­tenek ki. Emellett kicserélik a homlokzati nyílászárókat, és fürdőszobás, kisebb ágyszámú kórtermeket alakítanak ki. Ez­­zel párhuzamosan ahová a sebészeti osztály kerül – vagyis a belgyógyászat eddigi helyén –, ott ugyancsak teljes körű felújítás lesz.

A munka jövő áprilisban fejeződhet be, a kivitelező a hódmezővásárhelyi Építészmester Zrt. A 466 millió forintból 400-at egy határon átnyúló uniós pályázat biztosít, 66-ot a makói önkormányzat adott.

A kórház főigazgatója néhány hónappal ezelőtt, 2021 májusában a Makói Városi Televízióban beszélt arról, hogy visszakerülnek a szünetelő kórházi osztályok Makóra:

,,Minden szünetelő osztályt visszaállítunk. Hiszen ez a működési engedélyünkben szerepel és alapvető célunk is. Úgyhogy várjuk a járvány végét és visszaáll a rend és minden szünetelő osztály működni fog.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

📺 Ledes közvilágítást építenek ki egész Kiszomboron

A község ezzel a beruházással próbál spórolni, számításaik szerint öt éven belül megtérül – derült ki a keddi testületi ülésen. Elfogadták Bajnóczi János költségcsökkentési javaslatait is és árajánlatot kérnek a mártélyi üdülő tetőszerkezetének felújítására.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink