466 millió forintból újítják fel a makói kórházat – a szülészetről továbbra sincs hír

Mintegy félmilliárd forintot fordítanak a sebészet és a krónikus belgyógyászat korszerűsítésére – írta a Délmagyarország pénteken. Hogy a szülészeti osztály mikor kerülhet vissza, az nem derült ki a cikkből. Dr. Kallai Árpád főigazgató legutóbb 2021 májusában beszélt arról, hogy majd visszállítják.

A sebészet átkerül az új épületszárnyba, ott, ahol eddig a krónikus bel­­gyógyászat volt. Az utóbbi hónapokban ez Co­vid-osztályként működött. Az az épületrész, amelyben eddig a sebészet működött, teljesen megújul, modernizálják a gé­pészeti berendezéseket, új erős- és gyengeáram-hálózatot épí­­tenek ki. Emellett kicserélik a homlokzati nyílászárókat, és fürdőszobás, kisebb ágyszámú kórtermeket alakítanak ki. Ez­­zel párhuzamosan ahová a sebészeti osztály kerül – vagyis a belgyógyászat eddigi helyén –, ott ugyancsak teljes körű felújítás lesz.

A munka jövő áprilisban fejeződhet be, a kivitelező a hódmezővásárhelyi Építészmester Zrt. A 466 millió forintból 400-at egy határon átnyúló uniós pályázat biztosít, 66-ot a makói önkormányzat adott.

A kórház főigazgatója néhány hónappal ezelőtt, 2021 májusában a Makói Városi Televízióban beszélt arról, hogy visszakerülnek a szünetelő kórházi osztályok Makóra:

,,Minden szünetelő osztályt visszaállítunk. Hiszen ez a működési engedélyünkben szerepel és alapvető célunk is. Úgyhogy várjuk a járvány végét és visszaáll a rend és minden szünetelő osztály működni fog.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Lángszórós Alakulat: milliók mentek el városi rendezvényekre, de a Makó FC tönkretevői bujkálnak

Eddig úgy gondoltuk, hogy nem feladatunk a politikába beleszólni, de a politika beleszólt a csoport életébe. Sajnos városunk vezetése nem képes felelősséget vállalni, sem önállóan dönteni olyan kérdésekben, melyek meghatározzák a városban élők jövőjét – fogalmaztak oldalukon a makói Lángszórós Alakulat tagjai.

Tovább olvasom »