Akkor lesz a szentesi Lecsófesztivál, amikor a makói Hagymafesztivál (lett volna)

Miközben a makói városvezetés lemondta a Hagymafesztivált arra hivatkozva, hogy nem tudják lezárni a főteret és nem tudják ellenőrizni a létszámot, addig Szentesen meg tudják ezt oldani, karszalagos beléptetés lesz a huszadik Lecsófesztiválra.

A jelenleg érvényes szabályok szerint 500 főnél nagyobb rendezvényt csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogatnak, így képtelenség körbekeríteni Makó főterét. Lehetetlen annyi biztonsági őrt leszerződtetni, aki tudja ellenőrizni a beléptetést és le tudná zárni a főteret – hangzott el a pénteki sajtótájékoztatón.

A bejelentés sok makóit felháborított. A Makói Csípős szerkesztősége néhány percnyi gondolkodás után 5 lehetséges helyszínt szedett össze, hol lehetett volna megtartani a sokak által várt rendezvényt.

Érdekesség, hogy a szentesi Lecsófesztivál ugyanabban az időpontban van, szeptember 3-4., hasonlóan zenés rendezvény és a helyszínt adó Aponnyi teret panellakások övezik. Ott a ,,lehetetlenséget” mégis megoldják, hiszen a programokat csak védettséget igazoló karszalaggal lehet látogatni, mely a Hunor Coop üzleteiben a rendezvény előtti héten vehető át. A 18 év alattiaknak pedig nem kell karszalag.

(Kiemelt fotó: szentes.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

33 éve hunyt el Csanádi Imre, költő, író, műfordító, balladagyűjtő; publicista, szerkesztő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink