📺 600 millió forint értékű, lejárt orosz vakcinát kell megsemmisíteni

Összesen kétmillió adag Szputnyik vakcinát rendelt a magyar kormány, az utolsó szállítmány májusban érkezett meg hazánkba. A G7 vette észre nemrég, hogy bár Gulyás Gergely kancelláriaminiszter korábban azt állította, a Szputnyik oltóanyag elfogyott, csak 1 millió 800 ezer embert oltottak be vele.

Jó volt a portál feltételezése, miszerint a maradék vakcina lejárt. Az RTL Híradó kérdésére a kormány elismerte:

a Szputnyik vakcina szavatossága hat hónap, ezért a csaknem 200 ezer „fel nem használt, lejárt oltóanyagot leselejtezték”.

Azt azonban már nem árulták el, mennyibe került a lejárt orosz vakcinák megsemmisítése. A Szputnyik két adagja tavaszi árfolyamon körülbelül hatezer forintba került, így

a most megsemmisített oltásokért csaknem 600 millió forintot fizetett a kormány.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

7 éve hunyt el Juhász Ferenc, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és József Attila-díjas magyar költő, szerkesztő, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Tovább »

A Pápay diákjai kapták a sütivásár megmaradt finomságait

Az adventi gyertyagyújtáson jótékonysági sütivásárt tartott az Angyalsóhaj Alapítvány. A vasárnapi akcióra összegyűlt süteményekből megmaradt, becsomagolt finomságokat a Pápay Endre Általános Iskola és Szakiskola diákjai kapták meg – adta hírül a polgármester férjéhez köthető szervezet.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink