📺 600 millió forint értékű, lejárt orosz vakcinát kell megsemmisíteni

Összesen kétmillió adag Szputnyik vakcinát rendelt a magyar kormány, az utolsó szállítmány májusban érkezett meg hazánkba. A G7 vette észre nemrég, hogy bár Gulyás Gergely kancelláriaminiszter korábban azt állította, a Szputnyik oltóanyag elfogyott, csak 1 millió 800 ezer embert oltottak be vele.

Jó volt a portál feltételezése, miszerint a maradék vakcina lejárt. Az RTL Híradó kérdésére a kormány elismerte:

a Szputnyik vakcina szavatossága hat hónap, ezért a csaknem 200 ezer „fel nem használt, lejárt oltóanyagot leselejtezték”.

Azt azonban már nem árulták el, mennyibe került a lejárt orosz vakcinák megsemmisítése. A Szputnyik két adagja tavaszi árfolyamon körülbelül hatezer forintba került, így

a most megsemmisített oltásokért csaknem 600 millió forintot fizetett a kormány.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Leadta a népszavazási aláíróíveket az ellenzék

Az ellenzéki referendum aláírásgyűjtésében résztvevő szervezetek szerint a népszavazással visszaadják az embereknek a politikát. Képviselőik pénteken az Országház előtt tartottak sajtótájékoztatót, amelynek végeztével aktivisták élőláncával juttatták el az íveket a Kossuth térről a Nemzeti Választási Iroda közelben álló székházához.

Tovább olvasom »