90 nap a rendőrök között

[ad 1]

Egyedülálló könyv a magyar rendőrségről. 

Budapest, 2015. december 4. – „90 nap a rendőrök közt” címen fotó-riport könyv jelent meg a magyar rendőrségről, a testület életében először. Klenk-Sipos Rita, magyar dokumentarista fotós a mentők és a katasztrófavédelem után a rendőrségtől is engedélyt kapott, hogy a laikus kívülálló szemszögéből bemutassa a szervezetet.

Klenk-Sipos Rita a rendőrség és a rendőrségen dolgozó emberek mindennapjait mutatja be részben a testületnél töltött 90 nap során készített fotóival, részben pedig az ott megélt élményeiről nyújtott beszámolóval. A magyar rendőrség történetében ez az első olyan könyv, amely áttekintő képet ad a rendőrség egyes szakterületeiről, ráadásul egy laikus kívülálló szemszögéből elmesélve. A 90 nap a rendőrök közt szubjektív tudósítás.

A szerző „főhadiszállása” a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság volt, de a helyi rendőrökön kívül, többek között az életvédelem, a csúcstechnológia, a légirendészet területén dolgozók munkáját is megismerte. A könyvből kiderül, hogyan milyen extrém helyzetekkel találkozhatnak a baleseti helyszínelők, miként végzik egy külföldi delegáció biztosítását, vagy milyen érzések kerítik hatalmába a szerzőt, amikor egy olyan ügy kellős közepén találja, hogy egy tanár szexuálisan bántalmazza alsó tagozatos diákjait.

A dokumentarista fotós „lencséjén” át kiderül, milyen pszichikai és fizikai terheléssel kell megküzdeniük a rendőröknek egy-egy nyomozás vagy riasztás során.

A szerző abban bízik, hogy a rendőrök napi munkájának élményszerű bemutatásával kicsit oldódik a sztereotip rendőr-kép.

(police.hu)

[ad 2]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Megvannak a Fidesz jelöltjei

Közzétették, kiket indít a Fidesz a 106 választókörzetben. A Csongrád-Csanád megyei körzetekben Bartók Csaba, Mihálffy Béla, Farkas Sándor, Lázár János a jelölt.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink